Teslim oldu, 'Akar ve Soylu' talimatını tek tek anlattı

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu için suikast talimatı aldığını belirten PKK şüphelisi teslim olup her şeyi anlattı.

Google Haberlere Abone ol
Teslim oldu, 'Akar ve Soylu' talimatını tek tek anlattı

Terör örgütü PKK'nın üst düzey isimlerinden Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu için suikast talimatı aldığını belirten bir terörist telim olup her şeyi anlattı.

Teslim olan bölücü terör örgütü PKK şüphelisi ve ona yardım ettiği belirtilen iki kişiye dava açıldı. 

Bölücü terör örgütü PKK üyesi S.B., iki bakan için suikast talimatı aldığını belirterek Emniyete giderek teslim oldu. ve

Terör örgütü PKK'nın üst düzey yöneticilerinin birinden Milli Savunma Bakanı Akar ve İçişleri Bakanı Soylu'ya suikast için talimat aldığını anlatan terörist gözaltına alındı.

Terör örgütü üyesi S.B, önce İstanbul'a, oradan da Ankara'ya gelerek suikast için keşif yaptığını itiraf etti.

Öte yandan kendisine suikast için yardım ettiğini ileri sürdüğü iki örgüt üyesini de polis gösteren S.B., daha öncede Güneydoğu'da askeri birliklere saldırı için bomba hazırladığını da itiraf etti.

Bakanlar Akar ve Soylu'ya suikast gerçekleştirememesi durumunda da askeri birliklerden birine saldırı düzenlemesi yönünde talimat aldığını dile getirdi.

Sorgusunun ardından tutuklanan S.B. hakkında Ankara Cumhuriyet Savcısı Yarcan Mutlu tarafından iddianame hazırlanarak dava açıldı.

İddianamede S.B'ye, "devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozmak" suçundan ağırlaştırılmış müebbet, S.B'ye yardım ettiği tespit edilen iki kişiye ise "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 15 yıla kadar hapis cezası verilmesi istendi.

Yorumlar