TESK ve TŞOF'tan 29 Ekim mesajı

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken ve Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) Başkanı Fevzi Apaydın, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Google Haberlere Abone ol
TESK ve TŞOF'tan 29 Ekim mesajı

Palandöken, mesajında, demokrasinin ayrılmaz parçası Cumhuriyet'in ilanın 98'inci yılını tüm esnaf ve sanatkar camiası adına kutladığını, başta ulu önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, silah arkadaşlarını, şehitleri, gazileri ve aziz milleti saygıyla andığını bildirdi.

Cumhuriyetin nice 98 yıllar göreceğini ve sahip çıkıldıkça sonsuza dek var olacağına işaret eden Palandöken, "Cumhuriyetimiz bir çınar gibi 98'inci yaşında. 98 yıllık çınar olan Cumhuriyet en büyük armağan." ifadelerini kullandı.

Palandöken, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün "Bir ulus, sımsıkı birbirine bağlı olmayı bildikçe, yeryüzünde onu dağıtabilecek bir güç düşünülemez." sözlerini anımsatarak, bu milli bilinçle 29 Cumhuriyet Bayramı'nı coşkuyla ve gururla kutlamanın herkesin asli görevlerinden olduğunu vurguladı.

Esnaf ve sanatkarın da her zaman her koşulda milletin ve devletin bütünlüğüne karşı duyarlı olduğuna dikkati çeken Palandöken, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Bizler her zaman demokrasiden yana olup, bayrak, vatan ve millet kavramlarının içini her zaman daha çok çalışarak doldurduğumuz sürece nice bayramlara erişeceğiz. Bu duygularla Cumhuriyet Bayramımızı bir kez daha kutluyor, dünyayı kıskandıran milli şuur ve birlik beraberliğimizin sonsuza dek sürmesini diliyorum."

- "CUMHURİYET'İN 100'ÜNCÜ YILINA EMİN ADIMLARLA İLERLİYORUZ"

TŞOF Başkanı Apaydın da tarihi kahramanlıklarla dolu Cumhuriyet'in 100'üncü yılına emin adımlarla birlik ve beraberlik içerisinde ilerlendiğini belirterek, şunları kaydetti:

"Cumhuriyetimizin 1 asrı devirmesine az kaldı. Bağımsız, her zaman demokrasiden yana, maddi manevi güçlü ve birbirine bağlı milletimiz, en büyük armağan olan Cumhuriyet'e sahip çıkarak, gelecek nesillere güçlü kazanımlarla bu mirası bırakmak için her zaman çalışmaya devam edecektir. Demokrasi ve Cumhuriyetin her zaman bekçisi olmuş şoför camiamız adına Cumhuriyet Bayramımızı kutluyor, başta cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile istiklal mücadelemizin tüm kahramanlarını, aziz milletimizi saygıyla anıyorum."

Yorumlar