Terör örgütü PYD/PKK Suriye'nin kuzeydoğusunda Hristiyanları kaçırıyor

- Terör örgütü PYD/PKK'nın "asayiş" adı altında oluşturduğu sözde polis teşkilatı, Suriye'nin kuzeydoğusunda Hristiyanlara yönelik tehditlerine devam ediyor - Kaçırılan Süryani'den halen haber alınamıyor - Kamışlı'da yaşayan 19 yaşındaki Isho ve Elias Hanna, Haseke'deki üniversitelerine giderken PYD/PKK tarafından kaçırıldı - Kaçırılanların Afrin'de cepheye gönderilmiş olabileceği belirtiliyor

Google Haberlere Abone ol
Terör örgütü PYD/PKK Suriye'nin kuzeydoğusunda Hristiyanları kaçırıyor

ANKARA (AA) - Terör örgütü PYD/PKK'nın, Suriye'nin kuzeydoğusunda Süryanileri kaçırdığı ve bazılarını zorla silah altına aldığı bildirildi.

Dünya Süryani Konseyi'nin internet sitesindeki açıklamaya göre, terör örgütü PYD/PKK'nın "asayiş" adı altında oluşturduğu sözde polis teşkilatının Suriye'nin kuzeydoğusunda Hristiyanlara yönelik tehditlerine devam ettiği belirtildi.

Adının açıklanmasını istemeyen yerel kaynaklar, her geçen gün PYD/PKK'nın daha fazla tehdidine maruz kaldıklarını ifade ederek, 19 Ocak'ta 7 Hristiyan, 4 Ermeni ve 3 Süryani'nin (Arami) kaçırıldığını bildirdi.

Yoğun müzakerelerin ardından Kamışlı'daki dükkanından kaçırılan 20 yaşındaki Saliba A.'nın dışındaki kişilerin serbest bırakıldığı belirtildi.

Saliba A'nın akıbetinin ne olduğu hakkında bilgi sahibi olmayan kaynaklar, ilk olarak Kamışlı yakınlarında terör örgütü PYD/PKK'ya ait askeri bir merkezin bulunduğu Kebek'te tutulan Saliba A'nın da diğer Hristiyanlar gibi Afrin'de cepheye gönderilmiş olabileceğine işaret ediyor.

Gelişmeleri yakından takip eden ve ismini açıklamak istemeyen gencin arkadaşı da "Her gün bize Saliba'nın yakında serbest bırakılacağını söylüyorlardı. 10 günün sonunda, artık onların boş sözlerine inanmayı bıraktık. Saliba'nın durumuyla ilgili endişeliyiz." ifadelerini kullandı.

Adı açıklanmayan müzakerecilerden biri de "Asayiş bize kaçırılanların YPG'ye verildiğini söyledi. Fakat, YPG de konuyla ilgili asayişle irtibata geçin dedi. Bizimle oyun oynuyorlar. İçimize korku tohumları ekiyorlar. Memleketimizden vazgeçmemizi istiyorlar, böylece daha fazla malımızı toprağımızı alabilirler." dedi.

- Yakın zamanda 2 Süryani daha kaçırıldı

Kamışlı'da yaşayan ve 19 yaşında oldukları belirtilen Isho Hanna ve Elias Hanna'nın da Haseke'deki üniversitelerine giderken asayiş tarafından kaçırıldığı belirtildi. Bu iki kişiden de haber alınamadığı bildirildi.

Süryaniler, askeri eğitimleri olmayan gençlerin sokaktan, okuldan ya da dükkanlarından kaçırıldığını ve bu kişilerin zorla PYD/PKK tarafından terör örgütüne katıldığını belirtiyor.

Başka bir kaynak da kendilerini bölgenin yeni yöneticisi olarak gören terör örgütü üyelerinin, gençleri zorla çatışma bölgelerine göndermeyi amaçladıklarını dile getirdi.

Dünya Süryani Konseyi Başkanı Johny Messo, yaptığı açıklamada, terör örgütü PYD/PKK'ın yaptıklarını kınayarak, "Bizim insanımız, adam kaçırma, tehdit ve baskı gibi insan hakları ihlallerinin her türlüsünü bize bildiriyor. Bu ihlaller son bulmalı. YPG'den Süryanilere saygı göstermelerini talep ediyoruz. ABD'ye bu önemli mesajı YPG'ye iletmesi çağrısında bulunuyoruz." ifadelerini kullandı.

Suriye'de 2011'e kadar, Hristiyanlar Suriye nüfusunun yüzde 10'unu oluşturuyordu. Yüz binlerce Süryani 2011'den bu yana topraklarını terk etmek zorunda kalmıştı.

Yorumlar