Teorik eğitim ne demek? Pratik eğitim nedir? Farkları nelerdir?

Teorik eğitim ne demek ile pratik veya yüz yüze eğitim arasındaki farkları sorgulayan bazı öğrenciler aralarındaki farkı anlamaya çalışıyor. Özellikle de Bilim Kurulu tarafından yapılan son açıklamada bu ifadenin ne demek, ne anlama geliyor soruları sıklıkla sorulmaya başlandı.

Google Haberlere Abone ol
Teorik eğitim ne demek? Pratik eğitim nedir? Fark

Teorik eğitim veya pratik eğitim ne demek, aralarındaki farklar nelerdir, yüz yüze eğitimle aralarında bir farklılık var mı varsa nedir soruları Bilim Kurulu tarafından YÖK'e yapılan tavsiye kararından sonra gündeme gelen sorular oldu. Peki, teorik eğitim ne demek? Pratik eğitim nedir? Aralarındaki farklar nelerdir? İşte detaylar:

Yüz yüze eğitimin hala başlamadığı üniversitelerde yüz yüze eğitim konusunu görüşen Bilim Kurulu, konu hakkında aldığı kararı YÖK'e bildirmişti. Alınan karar sonrasında yapılan açıklamada ise şöyle denilmişti: 

"Yapılan değerlendirmede, uygulamalı eğitimin mümkün olduğunca yüz yüze yapılması, teorik eğitimlere ise çevrimiçi olarak devam edilmesi konusundaki görüş birliği YÖK'e iletilmiştir" 

Teori Fransızca bir kelimedir. Anlamı ise "kuram" demektir.

Teorik ise yine aynı şekilde Fransızca teori kelimesinden gelmiş ve "kuramsal" anlamına geliyor.

Teorik eğitim üniversitelerde yapılan yüz yüze eğitimlerde meteryallere dayalı olan bir eğitim türüdür. Örnek vermek gerekirse, okulda kitap üzerinden ya da herhangi bir meteryal ile birlikte yapılması gereken eğitime teorik eğitim denir. 

Pratik eğitim ise üniversitelerde yine yüz yüze yapılan ancak uygulama gerektiren eğitim türüdür. Örnek vermek gerekirse labarotuvarlarda veya ameliyathanelerde birebir uygulamalı bir şekilde uygulanan eğitim şeklidir. 

Yüz yüze eğitim ise her ikisinin de ortak adıdır. 

SOSYAL MEDYA BU VİDEOYU KONUŞUYOR

 

Yorumlar