Tekvandonun şampiyon kardeşleri

- Küçük yaşlarda babalarının tekvandoya başlattığı Muhammed Recep ve Salih Çetinkaya kardeşler, başarıdan başarıya koşuyor - Milli sporcu Muhammed Recep Çetinkaya: "Allah nasip ederse hedefim 2024 Olimpiyatları" - Milli sporcu Salih Çetinkaya: "Şu anda evde 70-80 madalyamız var"

Google Haberlere Abone ol
Tekvandonun şampiyon kardeşleri

ANTALYA (AA) - SİNAN ÖZMÜŞ - Küçük yaşlarda babalarının tekvandoya yönlendirdiği Muhammed Recep ve Salih Çetinkaya kardeşler, başarılarıyla adlarından söz ettiriyor.

Burdur'un Bucak ilçesinde Süleyman Çetinkaya, oğulları Muhammed Recep (21) ve Salih'i (17), ilköğretim yıllarında başarı gösterdikleri tekvando sporunda ilerlesinler diye Antalya'ya gönderdi.

Antalya'da Prof. İhsan Koz İlkokulu Gençlik ve Spor Kulübünde Minnet Demir'den eğitim alan Çetinkaya kardeşler, bugüne kadar aralarında Türkiye birinciliklerinin de olduğu yaklaşık 80 madalya kazanmayı başardı.

Muhammed Recep Çetinkaya, son olarak +87 kiloda 2018 Türkiye Üniversiteler Şampiyonası'nda ve Türkiye Kulüpler Şampiyonası'nda birinci olurken, kardeşi Salih de 68 kiloda 2018 Okullararası Türkiye Şampiyonası'nda ikinci ve Kulüpler Türkiye Şampiyonası'nda üçüncü oldu.


- Muhammed Recep: "Hedefim 2024 Olimpiyatları"


Şu anda Akdeniz Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi öğrencisi olan Muhammed Recep Çetinkaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, özel bir lisede okuyan kardeşiyle çok hareketli bir çocukluk geçirdikleri için babalarının yönlendirmesiyle tekvandoya başladıklarını belirtti.

Muhammed Recep, şunları kaydetti:

"Bucak'ta aldığımız eğitimin ardından Antalya'da liseyi okudum. Kardeşim de haftanın üç günü 100 kilometre mesafedeki Bucak'tan buraya tekvando idmanına geliyordu. Ben lise son sınıfa geçince kardeşim de benim okuluma başladı. Ancak özel okulda okuduğumuz için maddi sıkıntılar yaşadık. Kardeşimle benim sporda daha iyi yere gelebilmem için babam üç katlı evimizi sattı."

Büyükler kategorisinde +87 kiloda mücadele ettiğini dile getiren Muhammed Recep Çetinkaya, "Allah nasip ederse hedefim 2024 Olimpiyatları. Çalışıyorum ve nasibimi arıyorum. Yaradan da nasibimizi verirse şükredeceğiz. Vermezse de durmadan, pes etmeden çalışmaya devam edeceğiz." diye konuştu.

Antrenmanlarda zaman zaman partneri gelmediğinde kardeşiyle beraber çalıştığını anlatan Muhammed Recep, her yerde kardeşiyle beraber zaman geçirmenin güzel bir duygu olduğunu sözlerine ekledi.


- Hedef Avrupa Şampiyonluğu


Gençler kategorisinde mücadele eden Salih Çetinkaya ise babalarının enerjilerini doğru yere harcamaları için kendilerini spora yönelttiğini ifade etti.

Salih Çetinkaya, "İlköğretim 8. sınıfta haftada üç gün, bazen de dört gün Bucak'tan yaklaşık 100 kilometre mesafedeki Antalya'ya antrenmanlara geldim. O sene Türkiye ikincisi oldum. Finalde şanssız bir şekilde mağlup oldum. Dünya Şampiyonası seçmesinde de ikinciliği elde ettim." diye konuştu.

Salih, ağabeyi ile aynı sporu yapmanın avantaj olduğunu, birbirlerinin eksiklerini kapattıkları için daha başarılı olduklarını söyledi.

"Şu anda evde 70-80 madalyamız var." diyen Salih, hedefinin önce Avrupa Şampiyonluğu olduğunu kaydetti.


- Antrenör Demir: "İkisi de birbirini destekliyor"


Prof. İhsan Koz İlkokulu Gençlik ve Spor Kulübünün antrenörü Minnet Demir ise şunları söyledi:

"Muhammed son iki senedir çok iyi bir gelişim sağladı. Özellikle bu sene büyük bir patlama yaptı. Üniversiteler Türkiye Şampiyonu oldu ve son yapılan Kulüpler Türkiye Şampiyonası'nda da Türkiye Şampiyonu oldu. Salih de bizim için çok değerli bir sporcu. Son 4 senedir sürekli kürsüye çıkan bir sporcu. Bundan sonraki en büyük hedefimiz bu sporcuların uluslararası arenalarda yarışarak başarılı olmaları. Çetinkaya kardeşlerin bir arada olmasının çok büyük bir avantaj olduğunu düşünüyorum. İkisi de birbirinin açığını kapatıyor. İkisi de birbirini destekliyor. "











Yorumlar