Tekvando: 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Kulüpler Türkiye Şampiyonası

- Çankırı'da düzenlenen 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Kulüpler Türkiye Tekvando Şampiyonası açılış seremonisi gerçekleştirildi - Tekvando Federasyonu Başkanı Metin Şahin: - "Amacımız sadece şampiyon sporcu yetiştirmek değildir. Aynı zamanda edepli, adaplı, saygılı, ülkesini seven, ülkesi için canını veren bir gençliği yetiştirmektir"

Google Haberlere Abone ol
Tekvando: 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Kulüpler Türkiye Şampiyonası

ÇANKIRI (AA) - Çankırı'da düzenlenen 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Kulüpler Türkiye Tekvando Şampiyonası açılış seremonisi gerçekleştirildi.

Orhan Saka Spor Salonu'nda düzenlenen seremonide saygı duruşundu bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Açılış konuşmasını yapan Tekvando Federasyonu Başkanı Metin Şahin, 15 Temmuz hain darbe girişiminde şehit ve gazi olan yüce insanların anısına Kulüpler Türkiye Şampiyonasını gerçekleştirdiklerini söyledi.

Hafızaların taze kalacağını ve görülenlerin unutulmaması gerektiğini vurgulayan Şahin, şöyle konuştu:

"Bir sonraki kötüler geldiği zaman o sebatı, direnci göstermek zorundayız. Tekvando Federasyonu 450 bin lisanslı sporcusu, 5 bine yakın antrenörü, 7 bine yakın hakemiyle Türkiye’nin en büyük federasyonudur. Amacımız sadece şampiyon sporcu yetiştirmek değildir. Aynı zamanda edepli, adaplı, saygılı, ülkesini seven, ülkesi için canını veren bir gençliği yetiştirmektir. Bütün kulüplerimiz ve antrenörümüz de bu amaç uğruna çalışmaktadır. Bununla beraber federasyonların ana amacı olan ülkeyi temsil etme, madalya alma, bayrağı göndere çekme görevini de layıkıyla yapmaktayız."

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ekrem Gerginci de Türk milletinin 15 Temmuz gecesi vatanına, özgürlüğüne, bağımsızlığına ve bayrağına göz dikmiş vatan hainlerinin ihanetlerine şahit olduğunu ifade etti.

Konuşmaların ardından gün içerisindeki müsabakalarda dereceye giren sporculara madalyaları verildi.


Yorumlar