Porsche 'Taycan' adını verdiği aracını tanıttı

Dünyaca ünlü marka Porsche, ilk saf elektrik serisinin adını Türkçe koydu. Porsche “Mission E” olarak tanıttığı elektrikli araçlarının adını “Taycan” olarak duyurdu.

Google Haberlere Abone ol
Porsche 'Taycan' adını verdiği aracını tanıttı

Porsche ilk saf elektrikli aracının adını açıkladı. Buna göre, dünyaca ünlü marka aracın adını Türkçe Tay ve Can sözcüklerinin birleşimi olan Taycan olarak duyurdu. Taycan, “genç ve hayat dolu at” anlamına geliyor. 

Porsche yetkilileri bu ismi aracın ticari olarak satışa çıkacağı önümüzdeki yıl kullanacak. Taycan, anlam olarak Porsche’nin logosundaki atlara bir gönderme niteliği taşıyor. Aynı zamanda firmanın Macan aracıyla da kafiyeli bir ezgiye sahip.

İlk kez 2015 Frankfurt otomobil fuarında Mission E konsepti şeklinde karşımıza çıkan araç, bir de Mission E Cross Turismo adındaki SUV versiyonuna sahip. Dört çekerli versiyon, bu yıl düzenlenen Cenevre Otomobil Fuar’ında görücüye çıkmıştı.  

Taycan, Parsche’nin tam anlamıyla elektrikli olan ilk modeli olacak. Volkswagen grubuna bağlı olan şirket, bu vakte kadar sadece hibrit motorlara sahip elektrikli araçlar üretiyordu. 600 beygir gücünde iki elektrikli motora sahip olan araç, 0’dan 100’e 3.5 saniyede ulaşıyor. Tesla’nın en hızlı spor araçları ise 3 saniyenin altında rekorlara sahip. Porsche bu konuda Tesla’ya henüz yetişememiş gibi görünüyor. 

Elektromobilitiye 6 milyar avro yatırım

Bu arada araç üreticisinin, 2022 yılına kadar  elektromobiliteye 6 milyar avro kadar yatırım yapmayı planladığını paylaşalım. Bu, şirketin planladığı yatırım tutarını iki katına çıkardığı anlamına geliyor.

Elektrikli spor otomobilini, 3.5 saniyenin altında 100 km / s hıza ve on iki saniyede 200 km / s’ye kadar hızlandırıyor. NEDC’ye göre ise aracın menzili 500 km’den fazla.

Son olarak Taycan’ın sadece,  Zuffenhausen’da (araç üreticisinin merkezi) bin 200 kişilik bir ek istihdam sağlayacağını paylaşalım.

Yorumlar