Korsanlar Whatsapp ile milyonlarca telefona sızdı

Bilgisayar korsanlarının popüler mesajlaşma uygulaması WhatsApp’a İsrailli bir şirketin yazılımı casus yazılım yerleştirdiği ortaya çıktı.

Google Haberlere Abone ol
Korsanlar Whatsapp ile milyonlarca telefona sızdı

WhatsApp’ta ortaya çıkan bir güvenlik açığından faydalanan bilgisayar korsanları basit bir aramayla diğer telefonlara bulaşan bir casus yazılım geliştirdi. Bu yazılım üzerinden yapılan siber saldırının belirli bir grubu hedef aldığını açıklayan WhatsApp, bir güncelleme de yayınladı.

İngiliz Financial Times gazetesine göre, siber saldırı, İsrailli bir güvenlik firması olan NSO Gruba ait bir yazılım ile gerçekleşti. WhatsApp, Pazartesi günü yayınladığı çağrı ile 1.5 milyar kullanıcısından uygulamayı güncellemesini istedi. Siber saldırının ilk kez bu ay başında fark edildiği belirtiliyor.

NSO Grup ise konuyla ilgili açıklama yapmadı. İsrail şirketinin geliştirdiği bir casus yazılımın ismi, Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayetinde geçmişti. Toronto Üniversitesine bağlı Citizen Lab kuruluşu, Suudi Arabistan'ın NSO Grup'tan aldığı "Pegasus" adlı casus yazılım teknolojisiyle Kaşıkçı'yı izlediğini ortaya çıkarmıştı.

Yorumlar