HTC CEO'su Peter Chou Görevinden Alındı

HTC’nin uzun zamandır hizmet veren CEO’su Peter Chou'nun görevinden alındığı açıklandı. Peki, bu ayrılışın nedeni ne? Ayrıntılar haberimizde.

Google Haberlere Abone ol
HTC CEO'su Peter Chou Görevinden Alındı

HTC CEO'su Peter Chou Görevinden Alındı İnternet HTC’nin uzun zamandır hizmet verici CEO’su Peter Chou'nun görevinden alındığı açıklandı. Peki, bu ayrılışın sebebi ne? Ayrıntılar haberimizde.20.03.2015 / 15:00

HTC'nin tepe yönetiminde bugün sürpriz bir değişim yaşandı. Uzun zamandır CEO vazifesini üstlenmiş Peter Chou bugün vazifesini şirketin kurucusu Cher Wang'e devretti. Şirketin başkanlık vazifesini Cher Wang 2013 yılında kimi CEO yükümlülüklerini Peter Chou'dan almıştı.

Yeni CEO Cher Wang görevi devralmanın peşinden derhal bir izahat yaptı. C. Wang, bir girişimci şekilde karşısına çıkacak fırsatları değerlendireceğini ve şirketi daha iyi noktalara taşıyacağını söyledi. Yeniden bir yapılandırmaya gidilecek bulunan HTC'de C.Wang'in iri rol üstlenmesi bekleniyor.

Bu sürpriz CEO değişimini şu biçimde yorumluyoruz. HTC, One M8 ve yeni çıkan One M9 ile istediği etkiyi yakalayamadı.

Tasarımsal anlamda hiç bir yenilik sunmayan One M9 da bu fena gidişatın tuzu biberi oldu. Ultrapiksel kamera ile de tabiri caizse çuvallayan HTC'nin yeni devirde daha yenilikçi bir bina ile karşımıza çıkmasını bekliyoruz.

:: HTC'nin CEO değiştirmesi konusu için ne düşünüyorsunuz?

Yazan: Ender Öztürk
SDN - ShiftDelete.Net

Kaynak: SDN

Yorumlar