BTK'dan 11 akıllı telefon modelinin satışına yasak

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) uzmanları tarafından yapılan denetimler sonucunda 11 farklı akıllı telefon markasının modelleri ‘güvensiz’ olduğu gerekçesiyle satışı yasaklandı. BTK tarafından satışı yasaklanan modeller arasında Çin devi Xiaomi'nin de bir modeli bulunuyor.

Google Haberlere Abone ol
BTK'dan 11 akıllı telefon modelinin satışına yasak

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu yaptığı denetimler sonucunda bazı telefonların satışına yasak getirdi.

BTK uzmanları tarafından yapılan denetimler sonucunda bazı telefon ve telsiz modellerinin güvensiz olduğu tespit edildi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu, güvensiz olduğu tespit edilen telefon modellerinin listesini yayınladı.

Açıklamada "4703 Sayılı Ürünlere İlişkin Teknik Mevzuatın Hazırlanması ve Uygulanmasına Dair Kanun, 5809 sayılı Elektronik Haberleşme Kanunu, Telsiz ve Telekomünikasyon Terminal Ekipmanları Yönetmeliği ile Telsiz ve Telekomünikasyon Terminal Ekipmanlarının Piyasa Gözetimi ve Denetimine Dair Yönetmelik" çerçevesinde denetimlerin yapıldığı kaydedildi. Kurumdan yapılan açıklamada "ilgili mevzuat çerçevesinde yürütülen Piyasa Gözetimi ve Denetimi (PGD) faaliyetleri sonucunda; aşağıda yer alan listede sayılan üreticilere ait olan ve aynı listede türü/markası/modeli belirtilen ürünlerin güvensiz olduğu tespit edilmiştir." denildi.

Güvensiz olduğu tespit edilen bu ürünlerin piyasaya arzı yasaklanmış olup, piyasada bulunan ürünlerin toplatılmasına karar verilmiştir. 

İŞTE YASAKLANAN AKILLI TELEFON MODELLERİ

KAAN- N1

BAOFENG- UV-5R

BAOFENG- BF-888S

XIAOMI - MI 5S(2015711-A7)

CONCORD - C5

SFE - S780

BB MOBILE - B1280

QUATRO - Q11

YANTON - T-328PMR

RITERA - M-446

MARS - MARS PRO-446

Yorumlar