Bayraktar'dan İngiliz gazetesine: Sizden almıyoruz, almadık

İngiliz The Guardian gazetesi dün yaptığı bir haberde Türkiye'nin yerli ve milli İHA'ları ile ilgili olarak iddialara yer vermişti. Konuyla ilgili Baykar Makine Teknik Müdürü Selçuk Bayraktar'dan jet cevap geldi.

Google Haberlere Abone ol
Bayraktar'dan İngiliz gazetesine: Sizden almıyoruz, almadık

Baykar Teknik Müdürü Selçuk Bayraktar, İngiliz The Guardian gazetesinde Bethan McKernan ve Dan Sabbagh imzasıyla çıkan haberin ardından Twitter hesabı üzerinden iddialara cevap verdi.

Türkiye'nin dünyada insansız hava araçları ve silahlı insansız hava araçları ile en çok operasyon düzenleyen üçüncü ülke olduğunu kaydeden gazete, Türkiye'nin bu başarısının arkasında aslında bir İngiliz ürününün olduğunu iddia etti. 

EDO MBM Technology şirketinden alınan mekanik kilitin olmaması durumunda Türkiye'nin bu kapasiteye ulaşamayacağını iddia eden gazeteye jet cevap Baykar Teknik Müdürü Selçuk Bayraktar'dan geldi.

Sosyal medya hesabı üzerinden iddiaları yanıtlayan Baykar Teknik Müdürü Selçuk Bayraktar, Türkiye'nin mekanik kilidi kendi ürettiğini, hiç bir zaman İngiltere'den almadığını kaydetti.

"TÜRKİYE SİHA TEKNOLOJİSİNDE İLK 3'TE"

The Guardian'ın iddiasının ardından Twitter hesabından bir açıklama yapan Baykar Teknik Müdürü Selçuk Bayraktar, şunları söyledi: "Mekanik kilit. Sizden almıyoruz, hiç almadık. Her koşulda çalışmadığı gibi çok pahalı. Çok daha gelişmişini, uygun maliyete kendimiz özgün tasarlayıp ürettik. Şurasını doğru yazmışsınız, Türkiye SİHA teknolojisinde dünyada ilk 3’te. Kendi göbeğini kendin kes #MilliTeknolojiHamlesi"

Yorumlar