Apple 'katlanabilir iPhone' için LG ile çalışacak

Apple ve LG Display'in önümüzdeki yıllarda çıkacak "katlanabilir iPhone" için şimdiden çalışmalara başladığı belirtiliyor.

Google Haberlere Abone ol
Apple 'katlanabilir iPhone' için LG ile çalışacak

iPhone 8, iPhone 8 Plus ve iPhone X'in tanıtılmasıyla birlikte, önümüzdeki sene çıkacağı tahmin edilen yeni iPhone'lara dair söylentiler şimdiden başladı. Kullanıcıların istekleri doğrultusunda evrilen ve şekil değiştiren telefonlar,önümüzdeki süreçte eskiden olduğu gibi tekrardan "katlanabilir" bir forma dönüşebilir.

Samsung uzun süredir katlanabilir telefon hazırlığında!

Hatta şu anda Samsung başta olmak üzere birçok farklı teknoloji devinin elinde"katlanabilir akıllı telefon" patentleri bulunuyor. Dolayısıyla şirketler istediği zaman bu yapıdaki akıllı telefonları piyasaya sunabilir; zira bükülen ve katlanabilen cihazlar için çalışmaların devam ettiği de biliniyor... Üstelik Samsung'un katlanabilir telefonunun modüler bir yapıya sahip olacağı da belirtilenler arasında. Yani bu sayede akıllı telefonun kamera ve benzeri bileşenleri sökülüp takılabilecek. Böylece önümüzdeki süreçte cihazı bilgisayarlarda olduğu gibi "yükseltmek" mümkün olacak.

Yeni raporlar Apple'ı işaret ediyor

Kore kaynaklı son raporlara bakılırsa Apple, LG Display ile bu hususta önemli bir ortaklık gerçekleştirmek üzere. Yani Cupertinolu şirket, önümüzdeki yıllar için şimdiden LG Display ile görüşmeler yapıp, tamamen katlanabilir akıllı telefonların ekranlarını Güney Koreli üreticiden satın almak istiyor. Raporlar, LG Innotek'inkonuyla ilgili yatırımlarının devam ettiğini; katlanabilir yapıdaki ürünler için özel ekip kurulduğunu belirtiyor. LG'nin bu sistemi yalnızca akıllı telefonlarda değil; farklı cihazlarda da kullanabileceği üzerinde duruluyor.

Katlanabilir iPhone ne zaman çıkacak?

İşin ilginç kısmı da bu. Apple'ın önümüzdeki süreçte "tamamen katlanabilir" bir iPhone üretip üretmeyeceği hakkında en ufak bir sızıntı bile yok. Yalnızca bu son ortaya çıkan raporlar eşiğinde iki şirketin gelecek yıllar için yatırım yaptığı söylenebilir. Eğer gelen bilgilerin doğruluğu süzülmeden kabul edilirse LG Display'in katlanabilir ürünler için panel üretimine 2020'de başlayacağı da bilgiler arasında. 

Kaynak: GZT

Yorumlar