21 F-16 savaş uçağına SPEWS-II takıldı

21 F-16 savaş uçağına füze tehditlerine karşı korunması amacıyla ASELSAN tarafından geliştirilen SPEWS-II Elektronik Harp (EH) Kendini Koruma Sistemine yönelik testler başarıyla tamamlandı.

Google Haberlere Abone ol
21 F-16 savaş uçağına SPEWS-II takıldı

F-16 uçaklarımızın füze tehditlerine karşı korunması amacıyla ASELSAN tarafından geliştirilen SPEWS-II Elektronik Harp (EH) Kendini Koruma Sistemine yönelik testler başarıyla tamamlandı.

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, "Sistemler F-16’larımız üzerinde kullanılmaya başlandı. Sistem şu ana kadar 21 uçağa takıldı" denildi.

SPEWS-II Elektronik Harp Kendini Koruma Sistemi

SPEWS-II Elektronik Harp Kendini Koruma Sistemi (AN ALQ-178(V)5+), Türk F-16 Blok 50 uçakları için geliştirilen entegre bir radar ikaz ve karıştırma karşı tedbir sistemi olarak tasarlandı. Çalışmalar, ASELSAN ana yükleniciliğinde MİKES ve BAE Systems IESI ile yürütülüyor.

SPEWS-II sistemi radar ikaz ve rf karıştırıcı alt sistemlerinden oluşan sistem, pilota gece görüş uyumlu arayüz imkanı sunan sistem, F-16 uçağı ile tam bir entegrasyona sahip olup, uçakta bulunan karşı tedbir atım sistemini de kontrol etmekte.

Sistem kullanıcısına, esnek bir görev veri dosyası programlama alt yapısı, cihaz içi test CİT uçuş hattında programlama gibi olanaklar sunmaktadır.

Yorumlar