TBMM'ye aşçı, garson, hizmetli ve memur alımı yapılacak

Meclis bünyesinde bulunan aşçı, garson, hizmetli ve memur eksiğini gidermek için alım ilanına çıktı. Toplam 197 alımın yapılacağı ilan için şartlar belli oldu.

Google Haberlere Abone ol
TBMM'ye aşçı, garson, hizmetli ve memur alınacak

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) idari teşkilatı kadrolarında bulunan aşçı, bahçıvan, bulaşıkçı, çay ocakçı, garson, hizmetli, pastacı, memur ve görsel tasarımcı açığını kapatmak üzere ilana çıktı.

TBMM Başkanlığı İdari Teşkilatında İlk Defa Göreve Başlayacaklar için Yapılacak Sınavlar Hakkında Yönetmelik ile belirlenen şartlara göre, yazılı ve sözlü veya uygulama sınavıyla alımı yapılacak olacak 197 personel için ilan yayınlandı. 

İlana başvuracak adaylar seçilmeleri halinde Ankara, İstanbul ve Yalova'da çalışacak.

Meclis bünyesinde açığı bulunan kadroları yapılacak alımlar ise şu şekilde: 42 aşçı, 5 bahçıvan, 18 bulaşıkçı, 17 çay ocakçı ve garson, 48 garson, 42 hizmetli, 6 pastacı, 14 memur, 5 görsel tasarımcı

TBMM tarafından uygulanacak olan yazılı sınavda ÖSYM'nin 2018-2019 yılında gerçekleştirilen KPSS sonuçları esas alınacak olup kadro unvanlarına göre KPSS'den en yüksek puan alan adaydan başlanarak duyurulan kadroların üç katı aday sözlü sınava veya uygulama sınavına çağrılacaktır.

Başvuruda bulunacak adayın, Devlet Memurları Kanunu'nda yer alan genel şartları ve sınav için açılan kadrolar için aranan şartları taşıması ve KPSS'den en az 70 puan alması gerekecek.

TBMM tarafından yapılan ilana başvurular bügun başladı ve 7 Şubat'ta başvurular sona erecektir.

Yorumlar