TBMM Genel Kurulu olağanüstü toplandı

- AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Yıldırım: (2) - "Millette darbe yapmaya kalkanlar, darbe yemiştir, darbeyi kendileri yemiştir. 15 Temmuz artık demokrasi nöbetinin tutulduğu gündür, bugünün yıldönümüdür, demokrasi bayramı günüdür" - "Bugün yeni bir gün, bugün büyük bir badirenin altından 79 milyonun tek yürek olduğu gündür. Bugün, AK Parti'nin, CHP'nin, MHP'nin, HDP'nin, Meclis dışındaki tüm siyasi partilerin ortak bir sesle 'darbeye hayır' dedikleri, demokrasiye birlikte sahip çıktıkları gündür" - "Bundan sonra 50 yıl, 100 yıl, 1000 yıl bu milletin evine, milli iradenin tecelli ettiği bu Meclis'e kim el uzatırsa akıbeti aynı olacaktır. Hiçbir darbe, hiçbir darbe girişimi yapanların yanına kar kalmadı, bundan sonra da kalmayacaktır" -"İnşallah bugünden itibaren hiç kimse milletin evine ve milletin iradesine el uzatmayı aklından geçiremeyecektir. Ama geçiren de olursa gözünün önüne bugün hayatları sönmüş darbeciler gelecek ve buna asla yeltenemeyeceklerdir"

Google Haberlere Abone ol
TBMM Genel Kurulu olağanüstü toplandı

TBMM (AA) - AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, "Millette darbe yapmaya kalkanlar, darbe yemiştir, darbeyi kendileri yemiştir. 15 Temmuz artık demokrasi nöbetinin tutulduğu gündür, bugünün yıldönümüdür, demokrasi bayramı günüdür" dedi.

Meclis Genel Kurulu, TBMM Başkanı İsmail Kahraman başkanlığında, FETÖ'nün darbe girişimi nedeniyle olağanüstü toplandı.

Başbakan Yıldırım, Genel Kurul'da yaptığı konuşmada, tarihe bir not düşmek istediğini belirterek, "Bundan sonra 50 yıl, 100 yıl, 1000 yıl bu milletin evine, milli iradenin tecelli ettiği bu meclise, kim el uzatırsa akıbeti aynı olacaktır. Hiçbir darbe, hiçbir darbe girişimi yapanların yanına kar kalmadı, bundan sonra da kalmayacak inşallah." diye konuştu.

Bugünden itibaren hiç kimsenin, milletin evine ve milletin iradesine el uzatmayı aklından geçiremeyeceğini vurgulayan Yıldırım, "Ama geçiren de olursa gözünün önüne bugün hayatları sönmüş darbeciler gelecek ve buna asla yeltenemeyeceklerdir. Bugün yeni bir gün, bugün büyük bir badirenin altından 79 milyonun tek yürek olduğu gündür. Bugün AK Partinin, Cumhuriyet Halk Partisinin, Milliyetçi Hareket Partisinin, Halkın Demokrasi Partisinin, Meclis dışındaki tüm siyasi partilerin ortak bir sesle 'darbeye hayır' dedikleri, demokrasiye birlikte sahip çıktıkları gündür. Milletimize, istiklalimize, bayrağımıza, devletimize ve Meclisimize yönelik bir saldırıda nasıl bir araya geldiğimizi, nasıl kenetlenebildiğimizi bütün dünyaya bugün gösterdik." ifadesini kullandı.

Yıldırım, bugünün bir 'milat' olduğunun altını çizerek, gece boyunca ve bugün sergilenen dayanışmanın, yeni bir sürecin de başlangıcı olduğuna inandığını dile getirdi. "Bu ruhla terörü de yeneriz, bu ruhla yaralarımızı da sararız. Bu birliktelik ruhuyla Allahın izniyle, Türkiye'yi Gazi Mustafa Kemal'in işaret ettiği muasır medeniyetler seviyesine de çıkarırız" diyen Yıldırım, bugünün acı bir hadisenin ardından çoğalan umutların günü olduğunu söyledi.

- "Birliktelik ruhuna sımsıkı sahip çıkacağız"

AK Parti Genel Başkanı, Türkiye Cumhuriyeti'nin Başbakanı olarak Mecliste bugün oluşan birliktelik ruhuna, sımsıkı sahip çıkacaklarının sözünü verdiklerini kaydeden Yıldırım, "Vatan Caddesi'nde, Kızılay Meydanı'nda, havaalanlarında, 81 vilayetin her köşesinde AK Partililer, CHP'liler, HDP'liler, MHP'liler el ele verdiler, tek yürek oldular, tek ortak eylem yaptılar. Milletin bu mesajını 'anladık' dediler, milletin kenetlenen mesajını 'okuduk' dediler." şeklinde konuştu.

Yıldırım, ihanet ve terör karşısında sarsılmaz birliktelik içersinde olma talimatını milletten aldıklarına işaret etti. Bu tarihi dayanışmayı geleceğe de taşıyacaklarını vurgulayan Yıldırım, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Darbe karşısında kahramanca duran milletime şükranlarımı sunuyorum, şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Bir kez daha partilerimizin genel başkanlarına, grup başkanvekillerine, bütün milletvekillerine teşekkür ediyorum. Diyorum ki, inadına demokrasi, inadına milli irade, inadına barış, inadına kardeşlik. Millette darbe yapmaya kalkanlar, darbe yemiştir, darbeyi kendileri yemiştir. 15 Temmuz artık demokrasi nöbetinin tutulduğu gündür, bugünün yıldönümüdür, demokrasi bayramı günüdür. Hayırlı, uğurlu olsun. Sağolun, varolun, Allah'a emanet olun."

(Bitti)

Yorumlar