15 tatil ara tatil uzatıldı mı ya da yarıyıl uzatılıyor mu, okullar açılacak mı, kapanacak mı?

15 tatil ara tatil uzatıldı mı ya da yarıyıl uzatılıyor mu, okullar açılacak mı, kapanacak mı? Tatil ne zaman bitiyor, ikinci dönem ne zaman başlayacak, 15 Tatil yani yarıyıl tatili ne zaman sona eriyor, okullar ne zaman açılacak?

Google Haberlere Abone ol
15 tatil ara tatil uzatıldı mı ya da uzatılıyor mu

15 tatil ara tatil uzatıldı mı ya da yarıyıl uzatılıyor mu, okullar açılacak mı, kapanacak mı? Tatil ne zaman bitiyor, 15 Tatil yani yarıyıl tatili ne zaman sona eriyor, ikinci dönem ne zaman başlayacak, okullar ne zaman açılacak soruları tatile henüz yeni başlayan ancak bir an önce okulların açılmasını isteyen, gerçi bu kişilerin sayısı hayli az olmalı, öğrencilerin merakla sorduğu sorular arasında yer alıyor. Ayrıca turizm sektörü, esnaf, öğretmenler ve veliler de yine bu soruların cevaplarını merak ediyor. Peki, 15 tatil ara tatil uzatıldı mı ya da yarıyıl uzatılıyor mu, okullar açılacak mı, kapanacak mı?

Türkiye genelinde yüz yüze eğitim yapan okul öncesi, ilk, orta ve lise okullarının tamamı 21 Ocak 2021 Cuma günü itibariyle yarıyıl tatiline giriş yaptı. Türkiye genelinde yaklaşık 16 milyon öğrenci için karne zili çaldı ve yarıyıl tatili başladı. Tatil birlikte imkanı olanlar kendini kayak merkezlerine atarken, imkanı olmayanlar da çeşitli şekillerde tatili değerlendirmeye başladı. 

Yarıyıl tatilinin başlaması başta turizm sektörü olmak üzere birçok kesimi sevindirdi. Velileri ise biraz sıkıntılı duruma sokmuş olabilir. Çünkü özellikle çalışan velilerin tatil döneminde güçlük çektikleri biliniyor. Bu durumda olan velilerin en çok merak ettiği konu okulların tekrar ne zaman açılacağı, tatilin uzatılıp uzatılmayacağı konusudur. 

Yarıyıl tatilinin üzerinden henüz birkaç gün geçmesine rağmen tatilin ne zaman biteceği ve okulların ne zaman açılacağı merak edilmeye başlandı. Milli Eğitim Bakanlığının 2022 yılı akademik takvimine göre yarıyıl tatili 21 Ocak Cuma günü başladı 7 Şubat 2022 Pazartesi günü sona eriyor. Şayet bir aksilik olmazsa okullar 7 Şubat 2022 Pazartesi günü açılacak. 

Konuyla ilgili Milli Eğitim Bakanlığından henüz bir açıklama yapılmadı, açıklama yapması da gerekmiyor. Ancak, muhtemel bir uzaktan eğitim kararı durumunda açıklama gelmesi bekleniyor. 

Milli Eğitim Bakanlığının uzaktan eğitim kararı alması ihtimali ise son derece zayıf görünüyor. Çünkü başta Bakan Mahmut Özer olmak üzere bütün bakanlık yetkilileri ile hükümet üyeleri okulların artık yüz yüze eğitimle devam etmesinden yana olduklarını açıklamışlardı.

Yeni Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer de okulların kesinlikle uzaktan eğitime geçmeyeceğinin altını defalarca çizmişti. 

Aynı şekilde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da okulların bir daha uzaktan eğitime geçmeyeceğini, bütün imkanları zorlayarak yüz yüze eğitimin sürdürüleceği mesajlarını birkaç üstü üste vermişti. 

MİLLİ EĞİTİM BAKANI MAHMUT ÖZER'DEN YENİ AÇIKLAMA

Antalya'da düzenlenen Geleneksel Eğitim Sempozyumu'nda yaptığı konuşmayla yanıt veren Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, "Bu 2 haftalık yarıyıl tatilinden sonra da aynı kararlılık ile yüz yüze eğitime devam edeceğiz. En sık sorulan sorular; acaba tatil uzayacak mı? Ben de bu soruyu soranlara şöyle cevap vermek istiyorum. Neden herhangi bir kapanma olacağı zaman ilk başlanacak yerler okullardır? Neden kafeler, restoranlar ve AVM'ler değildir?" ifadesini kullandı.

20 yılda eğitimde çok önemli bir dönüşümü hayata geçiren nadir ülkelerden biri olduğunun altını çizen Bakan Özer, "Okul öncesinden yükseköğretime kadar tüm eğitim kademelerinde okullaşma oranları inanılmaz derecede yükseldi. Çok sayıda okullar ve derslikler yapıldı. Öğretmen sayısı arttı. An itibariyle 18 milyon öğrencinin 1.2 milyon öğretmenin olduğu devasa bir eğitim sistemine sahip olduk. Burada özel öğretim kurumlarının da önemli payı var. Biz sizleri ayrı olarak değerlendirmiyoruz. Sizleri beraber yol yürüdüğümüz arkadaşlarımız olarak değerlendiriyoruz. Sizlerin sorunlarını çözmek için de imkanlarımızı sonuna kadar kullanmaya devam ediyoruz. Türkiye'nin Cumhuriyetin kuruluşundan itibaren en başarılı olduğu noktalardan bir tanesi eğitim ve ilköğretimdir" dedi.


 

Yorumlar

Berat Buğra Açılmasın ya benim 890 sayfa odevimden 710 tane kaldı yaaa!
Ayşe gül Okullar nezaman başlıycak