Kursk Deniz Faciası nedir, ne zaman meydana geldi?

Rusya'da bugün meydana gelen denizaltı faciasından sonra gözler bir kez daha Kursk Deniz Faciası'na çevrildi. Peki, Kursk Deniz Faciası nedir, ne zaman meydana geldi?

Google Haberlere Abone ol
Kursk Deniz Faciası nedir, ne zaman meydana geldi?

Rusya'da bugün meydana gelen denizaltı yangınında 14 asker hayatını kaybetti. 

Yangından sonra gözler bir kez daha Kursk Deniz Faciası'na çevrildi.

Peki, Kursk Deniz Faciası nedir, ne zaman meydana geldi?

Kursk Rusya'da bir kentin adıdır. Kursk faciası ise aynı ismi taşıyan Rusya'nın en eski denizaltı gemisinin 2000 yılında tatbikat sırasında batması olayına verilen isimdir.

Kursk Deniz Faciası 12 Ağustos 2000 tarihinde Barents Denizi'nde Kursk isimli denizaltı gemisinde meydana gelen faciaya verilen isimdir.

Kursk Denizaltı Gemisi, yürüttüğü bir torpido eğitimi sırasında meydana gelen patlama sonucunda batmış, kazada denizaltının tüm mürettebatı ölmüştü.

Kursk faciasında 118 Rus askeri hayatını kaybetmişti. Patlama esnasında bütün askerlerin öldüğü iddia ediliyordu; ancak daha sonra yapılan araştırmalarda yaklaşık 23 askerin patlamadan sağ olarak kurtulduğu ancak denizden kurtulamadıkları ortaya çıkmıştı.

Patalama nedeniyle Rusya bir süre Amerikan denizaltılarını suçlamıştı. Ancak yapılan incelemeler sonucunda herhangi bir saldırının söz konusu olmadığı belirlenmişti. 

Patlamayla ilgili Çeçen direnişçilerle ilgili iddialar ortaya atıldıysa da ispatlanamadı.

Yorumlar

kadir kapıcı Allah korusun ikinci çernobil olmasın