Taner Ay, Çetin Ay kimdir, nerelidir, kaç yaşındalar, ne iş yapıyorlar?

Taner Ay, Çetin Ay kimdir, nerelidir, kaç yaşındalar, ne iş yapıyorlar? kaç yaşındalar soruları Sedat Peker'in videolarında adlarını sıkça anmalarından sonra gündeme gelmeye başladı. İşte söz konusu kişiler hakkında merak edilen bilgilerden bazıları:

Google Haberlere Abone ol
Taner Ay'ın babası görevden alındı

Taner Ay, Çetin Ay kimdir, nerelidir, kaç yaşındalar, ne iş yapıyorlar, neden gündeme geliyorlar soruları bu aralar merakla soruluyor. Suç çetesinin başı Sedat Peker'in iftira ve karalamalarla dolu videolarında adları sıklıkla anılan Taner Ay ve Çetin Ay isimleri Almanya'daki gurbetçilerle bağlantılıdır. Taner Ay, Çetin Ay kimdir, nerelidir, kaç yaşındalar, ne iş yapıyorlar?

Taner Ay ve Çetin Ay kimdir
Taner Ay

 

Almanya'da suç örgütü kabul edilip 2018 yılında yasaklanan "Osmanen Germania" derneğinin yöneticilerinden Taner Ay'ın babası Çetin Ay, KKTC Düsseldorf Fahri Temsilcisi görevinden alındı. Taner Ay'ın ismi, organize suç örgütü lideri Sedat Peker'in videolarında ortaya attığı iddialarda geçmişti.

Organize suç örgütü lideri Sedat Peker'in ortaya attığı bir iddia Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ni karıştırdı. Olaylar, Almanya'da 2016'dan bu yana yasaklı olan "Osmanen Germania" (Almanyalı Osmanlılar) derneğinin yöneticilerinden Taner Ay'ın, dönemin başbakanı, mevcut Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ile aynı masada oturarak çay içtiği bir fotoğrafın ortaya çıkmasıyla başladı. Söz konusu fotoğraf, yasaklı derneğin liderlerinden Taner Ay'ın Instagram hesabında paylaşıldı.

Ay'ın Instagram hesabı incelenmeye devam edildiğinde, son model lüks aracının plakasına "KKTC Düsseldorf Başkonsolosluğu" ibaresini eklediği de gözlemlendi.

Peker'in videolarında ismi geçen Taner Ay'ın babası, KKTC Düsseldorf Fahri Temsilcisi görevinden alındı"

"Ay ile aynı karede poz veren dönemin başbakanı, mevcut Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, bu sabah yaptığı açıklamasında, "2-3 yıl önce Ankara'da otele gelip yanıma oturdu, hiç işim olmadı, adını da bilmem." ifadelerini kullandı.

Bu gelişmeler üzerine Başbakan Saner, dünkü Bakanlar Kurulu toplantısında, Taner Ay'ın babası Çetin Ay'ın KKTC Düsseldorf Fahri Temsilciliği görevinden alındığını açıkladı.

TANER AY KİMDİR?

Taner Ay Almanya'da dünyaya geldi. Memleketi aslen Kırşehir, Kaman'dır. Eğitim hayatına Almanya'da başladı. Liseyi tamamladıktan sonra üniversite hayatını Londra'da sürdürdü. Taner Ay iş hayatına çeşitli sektörlerde adım atarak başladı. Emlak, enerji, sağlık ve sanayi alanında faaliyet gösteren şirketleri bulunan Taner Ay Almanca ve İngilizce dillerine oldukça hakimdir.

Taner Ay babası Çetin Ay ile birlikte Almanya'da çok branşlı şehir hastanesi kurdu. Bugün City Klinik Şehir Hastanesi Almanya'nın en büyük hastanelerindendir.Ayrıca babası Çetin Ay Avrupa İş Adamları Platformu kurucusudur. Çetin Ay Almanya Kuzey Ren Vestfalya Eyaleti Türk Dernekleri İnisiyatifi tarafından yılın iş adamı ödülüne layık görülmüştür. Bunun yanında Avrupa İş Adamları Platformu Başkanı, aynı zamanda Kıbrıs Duesseldorf Fahri temsilcisi, Esi Holding yöneticilerindendir.

Taner Ay 2018 yılında Kırşehirspor'u almak istediklerini belirtmiştir. Kendisi daha önce Almanya'da Fortuna Düsseldorf ve Bayer Levrekusen takımlarının alt kadrolarında forma giydi. Taner Ay bekar olup günümüzde yaşamını Almanya, Düsseldorf'da sürdürmektedir.

Taner Ay, 30 Aralık Çarşamba günü Bulgaristan'da geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybetti. 


 

Yorumlar