Talha Hakan Alp kimdir?

Talha Hakan Alp kim, kaç yaşında, uzmanlık alanı nedir soruları yaptığı son açıklamayla gündeme gelen soru oldu. Şu ana kadar "ilahiyatçı yazar" olarak bilinen Alp, "deist" olduğunu açıklayarak başta yakın çevresindekileri sonra da onu tanıyan herkesi şoke etti.

Google Haberlere Abone ol
Talha Hakan Alp kimdir?

Talha Hakan Alp kimdir, kaç yaşındadır, ihtisas alanı nedir soruları yapılan son açıklamayla ve kişinin verdiği kararla birlikte daha gündem oldu. Çünkü, yıllardır "İlahiyatçı yazar" olarak bilinen Talha Hakan Alp "deist" olduğunu açıkladı. Yani, "Allah'a inananan ancak peygamber ve din anlayışına inanmayan" bir kişi olduğunu kamuoyuna açıkladı. Açıklamanın hemen ardından Alp'in kim olduğu merak konusu oldu. 

Talha Hakan Alp kimdir?

TALHA HAKAN ALP KİMDİR?

Talha Hakan Alp 1973 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlahiyat Fakültesinden mezun oldu.

İstanbul'un Fatih ilçesinde bulunan İsmailağa Kur'an Kursu'na hafızlık eğitimi aldı.

Buradaki eğitim süreci boyunca Arapça ve İslami ilimler tahsil etti.

İlim yaptıktan sonra çeşitli hocalardan icazetler aldı. 

Suriye ve Pakistan'da da İslami ilimler ve Hadis üzerine çalışmalar yaptı. 

Bir süre Rıhle dergisinde düzenli olarak yazılar kaleme aldı. 

Kurucusu olduğu Dâru’l-Hikme İlim Araştırma ve Kültür Merkezi'nde dersler veriyor, konferanslar düzenliyor.

Yeni Şafak Gazetesinde köşe yazarlığı yapmanın yanısıra dini sohbetler düzenleyerek takipçilerine dersler veriyordu; hala da vermeye devam ediyor.

Alp yaptığı yazılı açıklamada dini dersleri vermeye devam edeceğini söyledi. 

Menkıbeler üzerinden değil, ilmî hakikatler üzerinden ehlisünnet çağrısında bulunuyordu. 

Ancak 1 Nisan 2021 tarihinde yaptığı açıklamada artık bir "deist" olduğunu söyledi.

Açıklaması başta onu tanıyan ve derslerine girenler olmak üzere herkesi şaşırttı. 

TALHA HAKAN ALP NE DEDİ?

Talha Hakan Alp, yaptığı yazılı açıklamada son dönemlerde yaşadığı değişimin yakın çevresi ve takipçileri tarafından bilindiğini, bu değişimin boyutları konusunda "Tanrıya inanışyorum ama tanımlayabilecek hakkında o şöyledir böyledir diyecek hiçbir kesin inanç ve fikrim yok" dedi. 

Alp açıklamasında, "Din ve peygamberlik konularında da sorgulamalarının sürdüğünü, daha fazla tartışmalara yol açmamak için detaylarına girmeyeceğini" ifade etti.

Talha Hakan Alp açıklamasında, inanç konusundaki değişimin dünya görüşü ve hayat tarzına da yansıdığını belirterek, inanç üzerine temellendirdiği ahlak anlayışını da sorgulamaya başladığını söyledi.

Alp açıklamasında, kendisini hoca olarak bilen, onu takipe denlerin bunları bilmeleri gerektiğini düşünerek açıklama yapma zarureti hissettiğini belirterek, "Ben hoca değilim" dedi.

Düzenli olarak takipçilerine verdiği dersler konusuna da değinen Talha Hakan Alp şunları söyledi: Derslerime inancımla ilgili son halimi yansıtmıyorum. Konuya profesyonel yaklaşıyorum. Metinde konuşulan, tartışılan neyse onu geleneksel konsepte sadık kalarak anlatmaya çalışıyorum. Bu işi iyi yaptığımı düşünen arkadaşlar derslerime devam edebilirler.

Yorumlar

Hasan Çiyim talha bey artıksize göre ya varsa ya yanlışsa gibi ihtimalleri göz önüne alıp ders vermeniz ya yanlışsa ya sorumluluğu varsa ne olacak
Hasan Çiyim talha bey allaha iman etmek var onun şeklini şemalini bilmek gibi bir sorumluluğmuz dinende yok. bence ders vermeyi derhal bırakmalısınız
malatyalı yazık *ismail ağada eğitim almış zeki bilgili bir şahsiyet üzüldüm .nasıl neden kuşku lanıyorsun ,kuran peygamber apaçık her şeyi beysan etmiş