Taksim saldırısı soruşturmasında son durum

Beyoğlu'nda 13 Kasım'da 6 kişinin yaşamını yitirdiği, 81 kişinin yaralandığı terör saldırısına ilişkin soruşturma kapsamında saldırıyı gerçekleştirenlere yardım ve yataklık yaptığı tespit edilen 8 şüpheli İstanbul'da, 5 şüpheli Bulgaristan'da olmak üzere 13 zanlı daha gözaltına alındı

Google Haberlere Abone ol
Taksim saldırısı soruşturmasında son durum

Beyoğlu İstiklal Caddesi'ndeki terör saldırısına ilişkin soruşturma kapsamında saldırıyı gerçekleştirenlere yardım ve yataklık yaptığı tespit edilen 8 şüpheli İstanbul'da, aralarında İnterpol'ün kırmızı bültenle aradığı terörist Bilal Hassan'ın yakın yardımcısı Amran Abdulrami'nin de bulunduğu 5 şüpheli Bulgaristan'da yakalandı.

İstiklal Caddesi'nde 13 Kasım Pazar günü saat 16.14'te meydana gelen terör saldırısında 6 kişi hayatını kaybederken, 81 kişi yaralandı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının terör saldırısına ilişkin başlattığı soruşturma devam ediyor.

Soruşturma kapsamında, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince yürütülen çalışmada, terörist Ahlam Albashır ve firari şüpheli Bilal Hassan'ın illegal yollarla Türkiye'ye geçmesine yardım ettikleri belirlenen T.A, S.G, M.E.Y, M.E.A, H.A, H.A, S.C. ve H.A. yakalandı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğüne getirilen 8 şüphelinin işlemlerinin sürdüğü öğrenildi.

YASA DIŞI YOLLARLA BULGARİSTAN'A GİREN 5 ŞÜPHELİ YAKALANDI

Terör saldırısının şüphelisi 5 kişi de Bulgaristan'da yakalanarak gözaltına alındı.

Cumhuriyet Başsavcı Sözcüsü Siyika Mileva, Bulgaristan ulusal haber ajansı BTA'ya yaptığı açıklamada, Türk güvenlik yetkilileri ile yapılan verimli iş birliği sonucu, 3 Moldova vatandaşı ile 2 Arap kökenli şüphelinin gözaltına alındığını bildirdi.

Mileva, şüphelilerin şimdilik 72 saat gözaltında kalacaklarını, ancak savcılığın şüphelileri tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edeceğini aktardı.

Bulgar basınına göre şüpheliler, bombalı saldırıdan 3 gün sonra yasa dışı yollarla Bulgaristan'a giriş yaptı.

Yakalanan şüpheliler arasında, İnterpol'ün kırmızı bültenle aradığı terörist Bilal Hassan'ın yakın yardımcısı olarak gösterilen Amran Abdulrami'nin de yer aldığı kaydedildi.

- PATLAYICININ "OLTA KURŞUNU"YLA GÜÇLENDİRİLDİĞİ BELİRLENDİ

İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri, saldırıda kullanılan patlayıcının güçlendirildiğini tespit etti.

Zaman ayarlı olduğu değerlendirilen bombanın parçaları üzerindeki incelemesine devam eden ekiplerce yapılan tespitlerde, TNT cinsi patlayıcının güçlenmesi için içine çivi, demir parçaları ve olta kurşunu konulduğu belirlenirken, delillerde TNT ve nitro selüloz kalıntıları ortaya çıktı.

- 17 ŞÜPHELİ TUTUKLANMIŞTI

Soruşturma kapsamında İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alınan terörist Ahlam Albashır'ın da aralarında bulunduğu 51 şüpheliden 2'si serbest bırakılırken, 49'u emniyetteki işlemlerinin ardından Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na sevk edilmişti.

Görevlendirilen 29 cumhuriyet savcısı tarafından ifadeleri alınan 49 şüpheliden Ahlam Albashır'ın da aralarında yer aldığı 17'si, "devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozmak", "kasten öldürme", "kasten öldürmeye teşebbüs" ve "kasten öldürmeye yardım" suçlarından tutuklanmaları talebiyle hakimliğe sevk edilmişti.

Savcılık, 3 şüpheliyi adli kontrol talebiyle hakimliğe sevk ederken, diğer 29 şüphelinin sınır dışı edilmesine karar verilmişti.

İstanbul nöbetçi sulh ceza hakimliklerince sorgulanan, aralarında terörist Albashır'ın da bulunduğu 17 şüphelinin tutuklanmasına karar verilirken, 3 şüpheli adli kontrol tedbiri uygulanarak serbest bırakılmıştı.

Bombalı saldırıyı gerçekleştiren terörist Ahlam Albashır'ın da aralarında bulunduğu bazı tutuklular, sağlık kontrollerinin ardından Marmara Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü'ne götürülmüştü.

Terör saldırısının gerçekleştirilmesinde yardım-yataklık ettiği belirlenen ve Suriye Azez'de emniyet güçlerince gözaltına alındıktan sonra İstanbul'a getirilen "Hüsam" kod adlı terör örgütü mensubunun emniyetteki işlemleri ise sürüyor.

Yorumlar