Taksi plakası fiyatları internetten kaldırıldı

Uber'in Türkiye'den çekilmesinin ardından taksi fiyatları tavan yaptı. 2 milyon liraya kadar taksi plakası bulmak mümkünken taksiciler bu fiyatları internetten kaldırma kararı aldı.

Google Haberlere Abone ol
Taksi plakası fiyatları internetten kaldırıldı

İstanbul'da toplam 17 bin 365 adet sarı taksi olduğu bilinirken bu taksi plakalarının sayısı da yeni ihale yapılmadığı için artmıyor. Ancak taksi plaka sayısı artmadığı için bir tenekeden ibaret olan plakanın değeri, her geçen gün daha da yükseliyor.

Amerikan uluslararası ulaşım şebekesi şirketi Uber'in Türkiye'de olduğu zamanlar 1 milyon 300 bin liraya kadar düşen plakanın değeri, Uber'in Türkiye'den çekilmesiyle birlikte yeniden tırmanışa geçti. Taksi plaka fiyatları bugün itibariyle 2 milyon liraya kadar çıktı.

PLAKA DEĞERİ İNTERNETTEN KALDIRILDI

Taksi plakasının değeri her geçen gün katlanırken plaka sahipleri taksi plakasının değerini az buluyor ve en az 4-5 milyon lira olması gerektiğini ifade ediyor. Taksiciler, plakaların anlık değerinin yazdığı internet sitelerinden söz konusu fiyatları kaldırtma kararı aldı.

İstanbul Taksiciler Odası Başkanı Eyüp Aksu da konuyla ilgili; "Tabelaların kapanmasını galericilerden biz istedik. Hem internet sitelerinde hem de başka bir platformda taksi plakalarının güncel fiyatının sürekli olarak yazılmasını, esnaf odası olarak doğru bulmuyoruz. Alıcı da satıcı da ne yapmak istiyorsa gitsin galeride, fiyatı görüp ona göre işlem yapsın." dedi.

Yorumlar