Tahir Kıran Sedat Peker ilişkisi nedir, Tahir Kıran kimdir, nerelidir, kaç yaşındadır?

Tahir Kıran kimdir, Sedat Peker ilişkisi nedir, Tahir Kıran nerelidir, kaç yaşındadır, ne iş yapıyor, mesleği nedir, neden gündeme geliyor. Bir zamanlar Aziz Yıldırım ile yaşadığı polemikle gündeme gelen Tahir Kıran şimdilerde neden suçlanıyor.

Google Haberlere Abone ol
Tahir Kıran kimdir, nerelidir, kaç yaşındadır?

Tahir Kıran Sedat Peker ilişkisi nedir, Tahir Kıran kimdir, nerelidir, kaç yaşındadır?

Galatasaray - Rizespor maçı öncesinde yaptığı açıklamalarla dikkatleri üzerin çeken Tahir Kıran kimdir, Sedat Peker ile ilişkisi nedir, neden gündeme geldi, Sedat Peker ile ilgili iddialar nelerdir? 

Tahir Kıran son olarak Galatasaray - Rizespor maçı öncesinde açıklamalarda bulunarak dikkatleri üzerine çekmişti. 

Tahir Kıran, "Sahaya gömeceğiz' sözümde ne var? Rakibine 'sizi sahaya gömeceğiz' diyemez misin? Ne var bunda?" ifadelerini kullandı. Çaykur Rizespor Başkanı ayrıca Emre Belözoğlu ile ilgili de konuştu.

Çaykur Rizespor Başkanı Tahir Kıran, Süper Lig'de bu akşam karşılaşacakları Galatasaray maçı öncesi önemli açıklamalar yapmış, Emre Belözoğlu ile ilgili de sözlerine açıklık getirmişti. 

TV100'e konuşan Kıran, "Biz, Galatasaray camiasını Rize'ye davet ettik. Galiba 2 kişi geliyorlarmış. Yemeğe davet ettik, onlar da nazik bir şekilde katılamayacaklarını belirttiler. Burak başkana da sesli mesaj gönderdim. 'Başkan gelmek istiyorsan bekleriz, başımızın üstünde yerin var' diye mesaj attım. Bizim herhangi bir husumetimiz yok. Galatasaray camiasından gelenleri en güzel şekilde ağırlayacağız. Galatasaray camiasından dostlarımız var. Bir sıkıntı yok zaten. Suni bir gündem yaratılıyor, gerek yok. Olan problemlerimizi çözdük. Galatasaray ile beyaz sayfa açmak için elimizden geleni yapıyoruz. Ancak yine onlar aynı şekilde devam edeceklerse bilemem. Biz zeytin dalı uzatıyoruz. Bizim hiçbir camia ile husumetimiz yok" ifadelerini kullandı.

Tahir Kıran Beyaz TV'ye yaptığı açıklamada ise "Sosyal medyadan, oradan, buradan yazıldığı gibi Galatasaray'a şöyle, böyle bir şey söz konusu değil. Rize halkı, Galatasaray'ı en iyi şekilde ağırlayacaktır. En ufak bir taşkınlık olmayacaktır. Oğulcan Çağlayan için paramızı aldık, konuyu kapattık. Hiçbir zaman yokuşa sürmedim. Önünü kesmek gibi bir şey düşünmedim. Bunlar farklı yansıtıldı. Söylediklerimin başını, sonunu dinlemeden yazıyorlar. Biliyorsun ki Kuran'ı Kerim'de de 'Namaza durma' yazıyor ama başında diyor ki 'Abdestsizken namaza durma.' Orada da lafın başında diyorum ki 'İsmini anmak istemiyorum. İsmini anmak istemediğim malum kulüple de maçımız var.' Anmak istemiyorum çünkü ciddi anlamda bana ve aileme sahte hesaplarla küfürler edildi. Şu anda 50-60'a yakın davam var. Sıkıntılarını örtmek için birilerini böyle ortaya atmak, birilerine küfür ettirmek, sövdürmek bu camialara yakışmaz. Sana gece gündüz küfür edilse ne yaparsın? Anmak istemiyorum. Yarın belki Fenerbahçe ile Beşiktaş'la da bunları yaşarız, Allah bilir. Ancak olayın buraya gelmesinin sebebi ben değilim. Burak Elmas da değil. Bunun kim olduğunu siz arayın bulun. Sahaya gömeceğiz sözümde ne var? Rakibine sizi sahaya gömeceğiz diyemez misin? Ne var bunda?" şeklinde konuştu.

Tahir Kıran, Emre Belözoğlu ile ilgili daha önce yaptığı "Rize'de gazeteci dövdü, kapıdan içeri sokmam" sözleri için de şu açıklamayı yaptı: "Emre Belözoğlu bizim kardeşimizdir. Ne zaman, nerede ne olur orasını bilemem. Yarın öbür gün bir yerlerde yolumuz kesişir, kesişmez o ayrı bir konu. Emre, benim kardeşimdir. Her zaman gider, gelir yanıma, sıkıntı yok."

TAHİR KIRAN SEDAT PEKER İLİŞKİSİ NEDİR?

Tahir Kıran adı daha önce Fenerbahçe yöneticiliği ve Sedat Peker ile gündeme gelmişti. 

Fanatik Gazetesi'nde yer alan bir köşe yazısında Tahir Kıran hakkında şu ifadeler kullanılıyor: 

Sayın Tahir Kıran; sitenizden adresli sorular soruyorsunuz. En doğal hakkınızdır, sorarsınız, sorgularsınız. Sizi tanımam. Hakkınızda dava dosyasından tefrika okumuşluğum vardır da kimseden bir şey dinlemişliğim yoktur. Sonrasında da Haluk Bey’in en gözde asbaşkanı olarak kamuoyuna mâl oldunuz zaten. Fenerbahçe’yi yönetmeye talip biri olduğunuza göre, naçizane benim de size bazı sorularım olacak. İster cevaplayın, ister emniyetteki gibi ‘susma’ hakkınızı kullanın.

1- 4 Ekim 2004’te, Sedat Peker’e yönelik operasyonda, 41 kişiyle birlikte gözaltına alınıp, ‘çıkar amaçlı suç örgütü üyesi olmak’ suçlamasıyla yargılandınız, beraat ettiniz. Geçmiş olsun.

2- Avukatınız savcılıkta, “Kıran, 40 gemiden oluşan bir filonun bağlı olduğu şirketin yönetim kurulu başkanıdır” demişken, siz ise sorgunuzda, “26’sı şahsi, 9’u ortak olmak üzere 35 gemimiz var” beyanında bulunup, “Aylık geliriniz nedir?” sorusuna “5 bin YTL” cevabını verdiniz mi?

3- Üç okul gezdikten sonra ancak bir ortaokul diplomasına sahip olabildiğiniz doğru mu?

4- Rüştü’nün dövülmesi olayına adı karışan, sizin de “Fenerbahçe’yle göbek bağı yok, şekli şemali başka, değişik ve başka işleri kovalayan bir çocuk” diye tanımladığınız İbrahim Gümüştekin’in kulübe üyelik başvurusu evraklarında kefil olarak neden sizin imzanız var? Tribünlerde tanıdığınız ‘başka işler kovalayan başka çocuklar’ da var mı?

5- Kanal D konuyu ekrana taşıyıp Gümüştekin sizi aradığında O’na, “Bir şeyler kurcalıyorlar, Aziz Yıldırım’a geçirmeye uğraşıyorlar, bu arada bize geçiriyorlar. Deniz’le konuştum, Gürcan’la konuşup bana dönecek, biz bu haberin bir kontrasını yaptıralım Sabah’ta” dediniz mi?
6- Deniz Derinsu’nun sizi arayıp, “Dayı ne yapıyorsun, Vatan’ı gördün mü, İbrahim’in fotoğrafı çıkmış?” dediği; sizin de, “Evet, onunla uğraşıyorum” dediğiniz; “Temizlemeye mi?” sorusuna da, “Evet. Ferudun’la konuştum. ‘Benle alâkası yok, Saadettin yaptı’ diyor” dediğiniz doğru mu?

7- Aynı meseleyle ilgili olarak Saran’ı arayıp, “Seten’le konuş, uğraşmasın bizim İbrahim’le. Ya, sen indirme bindirme yapmıyor musun hiç buna?” derken kast ettiğiniz nedir? Saran da size, “Sen bana söyleseydin ki bu adam haber yapacak, iş sana dokunuyor Aziz’e dokunmuyor, o zaman işin çıkmasını engellerdim” demiş midir?

8- Sizinle sıra dışı samimiyeti ve hitapları olan gazeteciler ‘indirme-bindirme’ diye tanımladığınız yöntemle mi çalışır? Cesur yürek İbrahim Seten, gıyabındaki bu konuşmalar ve sahipleri hakkında ne düşünmektedir?

9- 3 Mart 2004’te, o gün yapılan Fenerbahçe kongresinde oy kullanan Nihat Öztürk’le yaptığınız telefon görüşmesinde, “Biz ne yapacağız burada, birliğimizi beraberliğimizi bozmayacağız, 2010’a hazırlanacağız. Maddi, manevi şekil-şemal, geleni gideni doyuracağız, gelene gidene para vereceğiz a..k..! Dün gene orada 650 dolar birine, 200 milyon birine verdim” sözleriyle anlatmak istediğiniz nedir?

TAHİR KIRAN BİYOGRAFİSİ

Tahir Kıran aslen Rizelidir. İş adamı ve armatördür. Doğum tarihi bilinmemekle birlikte birinci ve ikinci sınıfı Şişli Terakki İlkokulunda okudu. Daha sonra Şair Nedim İlköğretim Okulu'nda ilköğrenimini tamamladı. Ortakokul'u Tarhan Koleji'nde okudu. Kabataş Erkek Lisesi, Yıldız Koleji, Denizcilik Su Ürünleri Meslek Lisesi'yle birlikte öğrenimini tamamladı.

1984 yılından itibaren denizcilik işleriyle uğraşmaya başladı.

Caption

 

Türkiye'nin en büyük deniz filolarından birine sahip olan Kıran Holding'in Yönetim Kurulu Başkanı.

Türkiye onu Fenerbahçe ve Türkiye Futbol Federasyonu sayesinde tanıdı.1999 - 2000 yıllarında Fenerbahçe Alt yapı Derneği'nde 2. Başkan olarak görev yaptı.

2002 - 2003 yıllarında Fenerbahçe Alt Yapı İcra Komitesi Başkanlığı yaptı. Sezon bitiminde görevini bitirip, 2006 Ocak ayında Federasyon Seçimlerinde Haluk Ulusoy'un listesinde yer aldı. 2008 yılında Futbol Federasyonu'nda Tesislerden Sorumlu Yönetim Kurulu üyesi olarak görev aldı.

Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım ile ters düşerek kulüpten ihraç edildi.

Caption

 

Şahsi web sitesinden Aziz Yıldırım'ın kulüp içinde usulsüz bir takım davranışlarda bulunduğunu iddia ettiği açıklamalar, Fenerbahçe camiasında ve taraftarlar arasında büyük yankı uyandırmıştı.


 

Yorumlar