SWISS DAYS 2019 İçin Geri Sayım Başladı

İstanbul’da ilk kez düzenlenecek Swiss Days 2019 etkinliği beklentilerin çok ötesinde olacak!

Google Haberlere Abone ol
SWISS DAYS 2019 İçin Geri Sayım Başladı

Swiss Business Hub Turkey (İstanbul’daki İsviçre’nin İhracat ve Yatırım Ofisi) ve Swiss Chamber of Commerce in Turkey (Türkiye’de İsviçre Ticaret Odası Derneği) tarafından, İsviçre Başkonsolosluğu’nun desteği ile İstanbul'da ilk kez Swiss Days 2019 düzenleniyor.

İsviçre ve Türkiye arasındaki ekonomik ve sosyal ilişkilerin artırılmasına yönelik çok kapsamlı ve çok katmanlı bir etkinlik olan Swiss Days 2019, 20-22 Eylül tarihleri arasında İstanbul’da, Yapı Kredi bomontiada’da gerçekleştirilecek.

İsviçre Alplerinin muhteşem doğası ile beslenen kültür, sanat ve lezzetlerinin olduğu, beklentilerin ötesinde olacak mini festivalin yanı sıra İsviçre’nin geleceğini şekillendiren dünyaca ünlü ekonomist, iş ve siyaset dünyasından da saygın isimlerin “İsviçre Türkiye Ekonomik Forum’un da ayrıca yerini alması bekleniyor. Ekonomik Forum devamında düzenlenecek “Swiss Career Hours” ile genç ziyaretçiler seçkin İsviçre şirketleri ile buluşup kariyer planlamalarına katkı sağlama fırsatı bulurken Blockchain konferansında da yüzyılın en büyük teknolojik ve finansal devrimi blok zinciri, alanının en iyi uzmanlarından dinleyecekler.

“Yapay Zekanın Toplum Üzerindeki Etkisi: Küresel Trendler ve Türkiye’deki Kullanım Alanları” başlığı altında 20 Eylül’de Yapı Kredi bomontiada’da gerçekleştirilecek İsviçre Türkiye Ekonomik Forumu’nun açılışını ise Türkiye’de İsviçre Ticaret Odası Derneği Genel Sekreteri ve Yönetim Kurulu Üyesi Doğan Taşkent ile İsviçre Büyükelçisi H.E. Dominique Paravicini birlikte yapacaklar. Foruma, Swiss Cognitive Kurucu ve Yönetici Ortakları Dalith Steiger ve Andy Fitze, Eczacıbaşı Holding Başkan Yardımcısı Faruk Eczacıbaşı, İstanbul Teknik Üniversitesi Araştırmacısı Doçent Altan Çakır, Futurae Technologies AG, CEO ve Kurucu Ortağı Sandra Tobler ve Dark Matter Laboratories Kurucu Ortak ve Yönetici Müdürü Indy Johar gibi uluslararası ekonomi ve bilim dünyasının saygın isimleri konuşmacı olarak katılacak.

Swiss Days 2019 etkinliği için seçilen lokasyon olan İstanbul'un en özel ve çok kültürlü mekânlarından Yapı Kredi bomontiada ise İsviçre-Türkiye ilişkileri açısından farklı bir önem taşıyor. Yapı Kredi bomontiada’nın konumlandığı Bomonti semti, ismini, 1890’da burada bir bira fabrikası kuran İsviçreli Bomonti Kardeşler’den alıyor. 130 yılı aşkın tarihi ile uzun bir dönem İstanbul’un hem ekonomik hem kültürel nabzının attığı semtte, birçok kuruluşun yanı sıra, dünyaca ünlü İsviçre markası Nestle de 1920’lerde fabrika kurmuştu. Kültürlerin kaynaştığı, ticaretin en canlı haliyle yıllarca sürdüğü Bomonti semti, şimdi çok kapsamlı bir festivalle yeniden Türkleri ve İsviçrelileri bir araya getirecek.

Farklı atölye çalışmaları, konferanslar, seminerler, konserler, eğlenceli aktiviteler ve katılımcı standları ile gerçekleştirilecek üç günlük mini İsviçre Expo, sergilenebilir ve satılabilir ürünlerin yanı sıra potansiyel yerel iş ortakları ile İsviçre ve Türkiye arasında yeni bir pencere açacak.

Farklı bakış açılarına sahip atölye, seminerve konferanslar arasında Luzern Business yatırım konferansı, İsviçre Uluslararası Okulu Dubai semineri, İsviçre Tekstil Derneği Başkanı ve Moda tasarımcısı Arzu Kaprol ile “Gelecek için yenilik” konulu tekstil konferansı, 'Malva Permakultur Bio Artisan Ekmek atölyesi', Diş dostu semineri ile bazı çocuk etkinlikleri arasında da İnek boyama etkinlikleri ve Theodora Sevgi Doktorları Vakfı ile yüz boyama seansları ve balon oyunları düzenlenecek. TEVİTÖL öğrencileri de gala akşamı için güzel bir müzik şöleni hazırlıyor.

İsviçre’den gelecek müzisyen ve DJ’ler de üçgün boyunca değişik tarzlarda müzikler çalacaklar. Klasik bir İsviçre enstrümanı olan “Alphorn ile bazı alphorn müzisyenleri festival alanında olacak ve doğrudan bir İsviçre havası yaratacak. İsviçre'nin en iyi radyo kanallarından biri olan Radio Rundfunk.fm Türkiye Radyo İstasyonu Radyo 2019 ile işbirliği içinde güzel bir atmosfer sağlayacak.

“Swiss Days 2019”a destek veren şirketler arasında bulunan ve endüstrilerdeki dijital dönüşüme yön veren bir teknoloji lideri olan ABB de, Robotik ve İmalat Otomasyonu işletmesi, robotik, makine ve fabrika otomasyonunda katma değerli çözümler sağlamaktadır. ABB’nin 2015 yılında geliştirdiği YuMi, insan ve robot arasındaki işbirliği konusunda, yıllar süren araştırma ve geliştirmelerin sonucu olarak ortaya çıkan bir robottur. Uluslararası RedDot ve IERA ödüllerini de kazanan YuMi, de Swiss Days 2019’un ilk günlerinde Yapı Kredi Bomontiada’da olacak. İnsan ve robotların aynı görev üzerinde el ele çalıştığı yeni bir otomasyon çağı için tasarlanan YuMi, geleceğin vizyonunu bugüne getirerek montaj otomasyonu konusundaki tüm düşüncelerimizi değiştirecek.

Swiss Days 2019 düzenleyici ve ortakları arasında, Swiss Business Hub Turkey, Türkiye’de İsviçre Ticaret Odası Derneği, Switzerland Global Enterprise, İsviçre Başkonsolosluğu, Yapı Kredi bomontiada, Şişli Belediyesi, dDf, Swiss Tourism, Doğuş Grup, RunDfunk.fm ve Präsenz Schweiz gibi saygın iş ve kültürel şirket ve dernekler bulunuyor.

Türk Hava Yolları’nın yanı sıra(THY) “Swiss Days 2019”a diğer katkı sağlayan şirketler arasında ABB, Barry Callebaut, Davidoff, Home of Drones, Eczacıbaşı, Firmenich, Eyüboğlu Çelik ve Hobi Ürünleri, GFDS, Hapimag, Hilton İstanbul Bomonti Hotel & Conference Center, Hochalpines Institut Ftan, La Prairie, Leysin American School in Switzerland, Lindt, Luzern Business, Migros, Mövenpick Hotel İstanbul, Nespresso, Nestle Türkiye, Netaş, Oerlikon Balzers, Penergetic, Rawcut Design Studio, Roche, Swatch Group, Fairmont Quasar İstanbul, Sanitas Spa & Wellness, Schindler, Shangri-La Bosphorus İstanbul, SICPA Türkiye, Müzekart, Swissotel The Bosphorus İstanbul, Swiss Learning, Swiss International Scientific School in Dubai, Swiss Center Dent, Tektaş Watches & Jewellery, The Adecco Group, Tiffany & CO, Union Bancaire Privee ve Vakko da bulunuyor.

Yorumlar