Suud ve Bahreyn kralları arasında görüşme

Suudi Arabistan ve Bahreyn kralları, bölgesel meseleleri görüştü

Google Haberlere Abone ol
Suud ve Bahreyn kralları arasında görüşme

Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdulaziz, Bahreynli mevkidaşı Hamed bin İsa Al Halife ile bölgesel gelişmeleri ve iki ülke arasındaki iş birliğini değerlendirdi.

Suudi Arabistan haber ajansı SPA'ya göre, resmi temaslarda bulunmak üzere Suudi Arabistan'a gelen Bahreyn Kralı Al Halife, Cidde'deki Es-Selam Sarayı'nda Kral Selman ve Veliaht Prens Muhammed bin Selman ile ayrı ayrı bir araya geldi.

Görüşmelerin detayına ilişkin bilgi verilmedi.

Öte yandan Bahreyn haber ajansı BNA, Al Halife'nin, Suudi mevkidaşıyla iki ülke arasındaki tarihi ve köklü ilişkileri ve mevcut gelişmeler karşısında iş birliği ve koordinasyon konusunu ele aldığını yazdı.

Habere göre, görüşmede ayrıca bölgede ve uluslararası arenada yaşanan gelişmeler değerlendirildi ve ortak öneme sahip konularda fikir alışverişinde bulunuldu.

Liderler, iki ülkeye fayda sağlayacak alanlarda karşılıklı iş birliği ve koordinasyonu geliştirme konusunda mutabık kaldı.

Haberde, Al Halife'nin, Veliaht Prens bin Selman'la görüşmesine ilişkin bilgi paylaşılmadı.

Bahreyn Kralı, 21 Eylül'de de Birleşik Arap Emirlikleri'ne (BAE) gerçekleştirdiği ziyaret kapsamında Devlet Başkanı Muhammed bin Zayid Al Nahyan ile bir araya gelmişti.

 

Yorumlar