Sutopu: 14 Yaş Altı Erkekler Federasyon Kupası

- Edirne'de başlayan kupa mücadelesinde 26 takım yer alıyor - Türkiye Sutopu Federasyonu Genel Sekreteri Seyfettin Şahan: - "Buradaki sporcularımız içerisinden gelecek yılın 15 Yaş Altı Erkek Milli Takımı oluşacak"

Google Haberlere Abone ol
Sutopu: 14 Yaş Altı Erkekler Federasyon Kupası

EDİRNE (AA) - 14 Yaş Altı Erkekler Sutopu Federasyon Kupası mücadelesi Edirne'de başladı.

Türkiye Sutopu Federasyonu ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü iş birliğinde Edirne Olimpik Yüzme Havuzu'nda gerçekleştirilen organizasyonda, 26 takımdan toplam 350 sporcu madalya için mücadele ediyor.

Türkiye Sutopu Federasyonu Genel Sekreteri Seyfettin Şahan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu spor branşının ülkede geliştiğini söyledi.

Sutopunun Türkiye'de daha da yaygınlaşması için federasyon olarak çalıştıklarını ifade eden Şahan, "Sutopu ülkemizin belli şehirlerinde yapılıyor. 27 ilde faal olarak sutopu yapılıyor. Edirne de 28'inci il olarak başlıyor. Yeni bir kulüp kurulacak. Ülkemizde sutopunu oynamak için tesis, antrenör ve altyapı imkanları gerekiyor. İmkanlar daha da geliştikçe sutopunu ülke genelinde tanıtacağız." diye konuştu.

Organizasyonda geleceğin milli sporcularının mücadele ettiğini belirten Şahan, şunları kaydetti:

"26 kulübümüzün katıldığı organizasyonda 350 sporcu mücadele ediyor, 50 idareci, 26 antrenör ve 20 hakem görev yapıyor. Olimpik ve yarı olimpik havuzların bulunduğu bu mükemmel tesiste çok güzel bir organizasyon gerçekleşiyor. Buradaki sporcularımız içerisinden gelecek yılın 15 Yaş Altı Erkek Milli Takımı oluşacak. Onların da seçimi yapılıyor. Milli takım teknik ekibi burada ve karşılaşmaları izliyorlar. Bu etkinliğin Edirne'de olması çok önemli. Olimpik bir tesis var. Edirne Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüz ile görüşme halindeyiz. Önümüzdeki yıllarda buranın ilk olarak Balkan ardından da Avrupa şampiyonalarının eleme gruplarına ev sahipliği yapmasını talep edeceğiz. Avrupa federasyonu ile görüşmelerimiz bu yönde."

Sutopu İl Temsilcisi Kerem Göker Çolak da müsabakaların Edirne'de yapılmasının kentte sutopu branşının gelişmesi açısından önemli olduğunu belirterek organizasyonda emeği geçenlere teşekkür etti.

Kupa mücadelesi pazar günü sona erecek.

Yorumlar