Survivor Derya Can kimdir? Derya Can kaç yaşında?

Survivor Derya Can kimdir, kaç yaşında, aslen nereli, boyu kaç? Survivor takipçileri tarafından sıkça araştırılanların başında geliyor. Peki, yarışmanın dikkat çeken isimlerinden Derya Can kimdir? İşte biyografisi...

Google Haberlere Abone ol
Survivor Derya Can kimdir? Derya Can kaç yaşında?

Survivor Derya Can kimdir, kaç yaşında, aslen nereli, boyu kaç? sorularının yanıtı yarışmanın başladığı günden bu yana perfomansı ile dikkatleri üstüne çekmeyi başaran Derya Can'ı merak eden takipçiler tarafından merak edilerek araştırılıyor. Peki, Derya Can Göçen kimdir? Survivor Derya Can boyu kaç, aslen nereli ve kaç yaşında?

DERYA CAN GÖÇEN KİMDİR?

Survivor yarışmasındaki performansı ile adından söz ettiren Derya Can, milli sporcumuzdur. 12 Ekim 1979 Çanakkale'de dünyaya gelen Göçen, aslen Çanakkaleli olan Türk dalgıç, dünya serbest dalış rekortmeni ve milli sporcu olarak bilinmektedir.

Aslen Çanakkaleli olan ve yaşamını da burada sürdüren Göçen, lisans eğitimini Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi'nde tamamladıktan sonra beden eğitimi öğretmenliği yapmaya başlamış ve spora olan ilgisini bir meslek haline getirerek ömür boyu bu meslekle yaşamını sürdürmeye karar vermiştir. Spor hayatı 8 Yaşında atletizm ile başlayan Derya Can Göçen,  Çanakkale bölgesinde düzenlenen şampiyonalarda birçok madalya kazanarak ilini bölge temsil etmiş ve göğüs kabartmıştır.

Pek çok spor dalı ile ilgilenen genç yetenek ilk serbest dalış deneyimine, 21 Eylül 2002 tarihinde başlamış bu alanda dünya rekorları elde ederek ülkemizi uluslararası arenada temsil etmiştir. Bugüne kadar katıldığı serbest dalışta, 5 Dünya rekoru elde eden Milli Sporcu, aynı zamanda 40'tan fazla Türkiye rekorunu da kırarak pek çok ilke imza atmıştır. Dünya Şampiyonalarında bir çok madalyaya sahip olan Göçen, bu dal da Türkiye’de milli takıma en çok seçilmiş ve uluslararası alanda madalya kazanan ilk kadın sporcu unvanını elinde tutuyor.

Evli olan Derya Can Göçen'in 14 Aylık Derin Helen adında bir kızı, 6 yaşında Poyraz Mustafa isimli bir oğlu vardır. Denizin anlamını o şöyle ifade ediyor; “Benim için deniz, iki nefes arasındaki sonsuzluk demektir.” Tek nefesle 111 metreye dalabiliyor, nefesini 6,5 dakika tutup, havuzda yatay olarak tam 204 metre yüzebiliyor.

2016 Yılının yaz döneminde, yeni rekorlar planlarken Derin Helen isimli kızını dünya getirdi ve 21 gün sonra koşu antrenmanlarına başladı. Kızı 10 aylık iken Türkiye rekoru kırıp dünya 3.sü oldu. İlk oğlunu dünyaya getirdikten 6 ay sonra Dünya Şampiyonasında finalde en iyi derecelere sahip oldu.

Antalya’nın Kaş ilçesinde, paletsiz değişken ağırlıklı ip destekli serbest dalış kategorisinde 94 metreye dalarak dünya rekoruna imza attı. Ertesi gün yeni bir rekor denemesi daha yapan Derya Can, değişken ağırlıklı paletli dalış kategorisinde 111 metre derine dalarak yeni bir dünya rekoru kırmayı başardı.

Yorumlar