Suriyelilerin Türkiye'ye dönüşleri devam ediyor

KİLİS (AA) - Kurban Bayramı için ülkelerine giden Suriyelilerin, Kilis'teki Öncüpınar Sınır Kapısı'ndan Türkiye'ye dönüşleri sürüyor. Kilis Valiliğinin izniyle Kurban Bayramı için 1-18 Ağustos'ta 35 bin 840 Suriyeli ülkelerine...

Google Haberlere Abone ol
Suriyelilerin Türkiye'ye dönüşleri devam ediyor

KİLİS (AA) - Kurban Bayramı için ülkelerine giden Suriyelilerin, Kilis'teki Öncüpınar Sınır Kapısı'ndan Türkiye'ye dönüşleri sürüyor.

Kilis Valiliğinin izniyle Kurban Bayramı için 1-18 Ağustos'ta 35 bin 840 Suriyeli ülkelerine gitti.

Suriyelilerin Türkiye'ye dönüşleri devam ediyor. Bu sabah da bazı Suriyeliler, Türkiye'ye dönmek için sınır hattına geldi.

Suriye tarafından geçiş yapanlar, Öncüpınar Sınır Kapısı'ndaki işlemleri tamamlanıp yanlarında getirdikleri eşya arandıktan sonra Türkiye tarafına alındı.

Bayram için ülkelerine giden Suriyelilerden bugüne kadar 4 bin 219 kişinin Öncüpınar Sınır Kapısı'ndan Türkiye'ye döndüğü öğrenildi.

Suriyeli Muhammed Heskur, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 4,5 yıldır Türkiye'de olduğunu ve ailesini göremediğini söyledi.

Heskur, Kurban Bayramı'nda ülkesindeki ailesi ve akrabalarını ziyaret edip Türkiye'ye döndüğünü belirterek, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Türk halkına teşekkür etti.

Yorumlar