İyi Parti'nin Suriyeli düşmanlığında yeni iftira

İyi Partili milletvekillerinin sık sık Suriyeliler aleyhinde yürüttükleri kara propagandaya bir yenisi eklendi. İyi Partili Özdağ, Suriyelilerin araçlarını ücretsiz muayene ettiklerini ileri sürdü. İddiası anında resmi makamlar tarafından yalanlanırken, Özdağ'ın Suriyeli düşmanlığı ise tepki çekti.

Google Haberlere Abone ol
İyi Parti'nin Suriyeli düşmanlığında yeni iftira

İyi Partili milletvekillerinin Suriyelilere yönelik düşmanca tavırlarına bir yenisi daha eklendi. İyi Partili Ümit Özdağ, Suriyelilerin araçlarını TÜVTÜRK'te ücretsiz muayene ettiklerini ileri sürdü. Özdağ'ın açıklaması hem sosyal medya kullanıcıları hem de Göç İdaresi Genel Müdürlüğü tarafından yalanlandı.

İyi Parti İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ, Suriyelilere ait araçların TÜVTÜRK istasyonlarında ücretsiz muayene edildiğini ileri sürdü. Özdağ'ın iddiası hem sosyal medya kullanıcıları hem de Göç İdaresi Genel Müdürlüğü tarafından anında yalanlandı. 

YANILTICI BELGEYLE 

İyi Partili Ümit Özdağ'ın Suriyeli düşmanlığına delil olarak gösterdiği muayene belgesinde ücret alınmadığı görülüyor. Ancak muayene belgesinin "muayene tekrarı" belgesi olduğu ise söylenmiyor. Muayene tekrarı belgesi, aracı muayeneden geçmeyen birinin bir gün veya birkaç gün sonra yeniden muayene gelmesi halinde verilir. Ücreti de daha önce alındığı için tekrar alınmaz. 

 

TÜVTÜRK'ün özel bir kuruluş olduğunu ancak buna rağmen muayene ücretlerini aldığını bildiği halde kamuoyunu yanlış bilgilendirmekten geri durmayan Ümit Özdağ, sosyal medya kullanıcıları tarafından sert tepkiyle karşılandı. 

Özdağ'ın "provokatif yanıltıcı iddiasına" Göç İdaresi tarafından, "Sayın Özdağ, Ülkemizde yaşayan Suriyeliler sahip oldukları motorlu araçlar için Türk vatandaşlarının ödemek zorunda olduğu her türlü MTV, muayene ücreti vb resmi ücreti ödemekle yükümlüdür. Haber kaynağının bilgisi doğru değildir." cevabı geldi. 

Öte yandan, Özdağ'ın provokosayon kokan mesajına Twitter kullanıcılarından Selami Haktan'dan geldi. Haktan, Özdağ'a tepkisini, "@umitozdag adlı kişiye yanıt olarak İşiniz gücünüz, tüm mesainiz evsiz yurtsuz vatansız kalmış mazlumlarla. Gözünüzü kin ve nefret bürümüş. İftira, yalan virdiniz olmuş. Bir asır önce Suriyeli yoktu, bugün Suriye dediğimiz coğrafya bizim vatanımızdı. Antep, Halep'in kazasıydı. Sizin milliyetçiliğiniz de sahte!" şeklinde dile getirdi.

Haktan TÜVTÜRK muayene istasyonlarında Suriyelilerden ücret alındığına dair talimatname de yer aldı. İşte o paylaşım:

SURİYELİLERDEN DE TEPKİ 

Öte yandan Ümit Özdağ'ın mesajına Suriyeli olduğu tahmin edilen bir kullanıcıdan da anlamlı bir cevap geldi. İşte o mesaj: 

 

Yorumlar