Suriyelilerin ev ve işyerlerine saldırı

Gaziantep'te iki grup arasında yaşanan kavga Suriyelilere yönelik kitlesel saldırıya dönüştü. Şehitkamil ilçesinde Suriyelilere ait ev ve işyerleri saldırıya uğradı.

Google Haberlere Abone ol
Suriyelilerin ev ve işyerlerine saldırı

Gaziantep'in Şehitkamil ilçesinde geçtiğimiz hafta Suriyeli bir grup ile çıkan kavganın ardından kentteki Suriyeli sığınmacılara yönelik saldırıların artarak devam ettiği belirtildi. Son olarak Suriyeli bir manav ile çevresinde bulunan Suriyelilere bir grup tarafından sopalarla saldırı yapıldı. Çıkan olayda bazı Suriyelilerin yaralandığı öğrenildi.

Sosyal medya üzerinden geçen hafta yaşanan olayı provoke etmeye çalıştıkları iddia edilen ve aralarında gençlerin yoğunlukta olduğu belirtilen grubun ara ara Suriyelilerin ev ve iş yerlerine saldırdıkları ve kavgaların meydana geldiği ifade ediliyor.

Kentte kimi çevrelerce ısrarla "Suriyeli-Türkiyeli" kavgası çıkartılmak istendiğini dile getiren bazı vatandaşlar, sosyal medya üzerinden halkı kışkırtan çevrelerin olduğuna ve "Suriyelileri istemiyoruz" şeklinde paylaşımlarda bulunarak Suriyelilerin hedef gösterildiğine dikkat çekiyor.

Özellikle Şahinbey ilçesinde bulunan Perlikaya, Ünaldı ve Ocaklar Mahallesi ile kentin farklı mahallelerinde ikamet eden Suriyelilere yönelik saldırılarda kimi Suriyelilerin yaralandığı ve son olarak Ünaldı Mahallesi’nde Suriyeli bir manava ve çevrede bulunan Suriyelilere saldırı yapıldığı bildirildi.

Manavdaki boş meyve ve sebze kasaları ile sopalarla Suriyelilere yapılan saldırı anı çevredeki bir vatandaşın cep telefonu kamerasına yansıdı. Saldırgan grup, polisin olaya müdahale etmesiyle dağıtıldı.

Bölgede yaşayan vatandaşların aktardığına göre saldırılar, daha çok akşam saatlerinde parklarda ve iş yerlerinde gerçekleştiriliyor.

Yorumlar