Suriyeli anne Anneler Günü'nde çocuklarının mezarı başında

- İki oğlunu DEAŞ ve Esed rejimiyle çıkan çatışmalarda kaybeden Um Muhammed: - "Aynı benim gibi binlerce Suriyeli anne Suriye'deki savaşta çocuklarını kaybetti. Yine de her şeye rağmen şükrediyoruz. İnşallah onlarla cennette buluşuruz" - "Bugün Anneler Günü ve ben çocuklarımın kabirlerini ziyaret ediyorum" - "Anıları ve fotoğrafları onlardan bana geriye kalan tek şey. Onları hatırladıkça ağlıyorum"

Google Haberlere Abone ol
Suriyeli anne Anneler Günü'nde çocuklarının mezarı başında

CERABLUS (AA) - Suriye'de yaşayan ve iki oğlunu çatışmalarda kaybeden Um Muhammed, "Aynı benim gibi binlerce Suriyeli anne Suriye'deki savaşta çocuklarını kaybetti. Yine de her şeye rağmen şükrediyoruz. İnşallah onlarla cennette buluşuruz." dedi.

Fırat Kalkanı Harekatı sayesinde terör örgütü DEAŞ'tan temizlenen Cerablus'ta yaşayan Um Muhammed, Anneler Günü dolayısıyla AA muhabirine Suriyeli annelerin yaşadıklarını anlattı.

Um Muhammed, Suriye’nin Halep ilinin Cerablus ilçesinde yaşadığını ve terör örgütü DEAŞ ile Beşşar Esed rejimiyle çıkan çatışmalarda iki oğlunu kaybettiğini ifade ederek iki oğlunu kaybetmenin verdiği acıyı yüreğinde taşıdığını belirtti.

Oğullarının anarken gözyaşlarını tutamayan acılı anne Um Muhammed, Anneler Günü'nde mezarlarını ziyaret ettiği çocuklarını çok özlediğini ifade ederek oğlu Ebu Zübeyir’in düğününe iki gün kala DEAŞ'a karşı çatışmalarda yaşamını yitirdiğini söyledi.

Um Muhammed, Suriyeli annelerin, Anneler Günü'nü Suriye’de devam eden iç savaşta kaybettikleri çocuklarının mezarlarını ziyaret ederek geçirdiğine dikkati çekerek "Bugün Anneler Günü ve ben çocuklarımın kabirlerini ziyaret ediyorum." dedi.

Acılı anne, "Onlar benim evimin çiçekleriydi. Her gün evin kapısından girip çıkarlardı. Allah onları sevdi ve yanına aldı. Allah sevdiği kullarını sınarmış. Beni de yavrularımla sınadı." diye konuştu.

"Öldükleri sene onları görememiştim. Bu durum benim için çok zor. Onların fotoğrafları ve anılarıyla yaşıyorum." diyen Um Muhammed, "Anıları ve fotoğrafları onlardan bana geriye kalan tek şey. Onları hatırladıkça ağlıyorum." ifadesini kullandı.

- "İnşallah onlarla cennette buluşuruz"

Um Muhammed, oğlu Ebu Zübeyir ile şehit olmadan iki gün önce telefonda konuştuğunu belirterek "DEAŞ’a karşı savaşırken hayatını kaybetti. İnşallah onunla cennette buluşacağız." dedi.

Küçük oğlu Ebu İslam’ın genç yaşta olmasına rağmen çatışmalara katıldığına dikkati çeken Um Muhammed, "Gitti vatanını, şerefini ve toprağını korumak için savaştı. O da rejime karşı savaşırken şehit oldu, İnşallah onlarla cennette buluşurum." diye konuştu.

Yaşlı anne sözlerini şöyle sürdürdü:

"Aynı benim gibi binlerce Suriyeli anne Suriye'deki savaşta çocuklarını kaybetti. Yine de her şeye rağmen şükrediyoruz. İnşallah onlarla cennette buluşuruz."

Yorumlar