Suriye'de işi biten ABD final sahnesini erkene aldı

ABD Başkanı Donald Trump'ın Twitter hesabı üzerinden "Az önce güzel bir şey oldu" paylaşımının ardından DEAŞ lideri Bağdadi'nin öldürüldüğü açıklandı. DEAŞ liderine düzenlenen operasyonun ABD'nin Suriye'den çekilme kararının hemen ardından gerçekleşmesi dikkatlerden kaçmadı.

Google Haberlere Abone ol
Suriye'de işi biten ABD final sahnesini erkene aldı

Twitter hesabı üzerinden "Az önce güzel bir şey oldu" paylaşımında bulunan ABD Başkanı Donald Trump, dün dünyanın beklediği açıklamayı yaptı.

Terör örgütü DEAŞ lideri Ebu Bekir El Bağdadi'nin yapılan operasyonla ölü geçerildiğini açıklayan ABD Başkanı Trump, Türkiye, Irak, Suriye ve Rusya'ya teşekkür etmişti.

Trump'ın açıklamasının ardından ABD medyası operasyonun detaylarına yer verdi.

AYLAR BOYUNCA İSTİBARAT VERİLDİ

Dünyanın konuştuğu operasyonun detaylarını açıklayan ABD medyasından The New York Times Bağdadi'nin bulunduğu yer konusunda Amerikalılara, aylar boyunca istihbarat verildiğini ancak, terörist Bağdadi'nin yakalanması için bir türlü harekete geçilmediğini yazdı.

FİNAL SAHNESİ ERKENE ALINDI

ABD Başkan Trump, Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyine girmekte kararlı olduğunu görmesinin ardından "Suriye'den çekiliyoruz" açıklaması ile süreç hızlandı. Terör örgütü DEAŞ lideri Bağdadi'ye yoğunlaşan ABD, çekilme öncesinde operasyon yapma kararı aldı. New York Times, haberini "ABD Savunma Bakanlığı Pentagon bölgedeki casus, keşif uçuşu ve askeri varlık ağı çözülmeden önce harekete geçerek hazırlıkları hızlandırdı ve riskli bir gece baskını düzenlendi." ifadeleriyle noktaladı.

TRUMP: DEAŞ'I OBAMA KURDU

Seçim propagandası boyunca terör örgütü DEAŞ'ın eski ABD Başkanı Baracak Obama tarafından kurulduğunu söyleyen Donald Trump, Suriye'de oynanan oyun için erken final sahnesi hazırladı.

SEÇİM ÖNCESİ

Öte yandan Trump tarafından eski Amerikan Başkanı Obama tarafından kurulduğu itiraf edilen terör örgütünün lideri, bir sonraki Amerikan Başkanı tarafından yaklaşan seçimler öncesinde öldürülmesi dikkatlerden kaçmadı.

Yorumlar