Terörist başı Kobani, Rus komutanla görüştü

ABD Başkanı Donald Trump'ın "General" diye çağırdığı PKK elebaşı Abdullah Öcalan'ın manevi oğlu YPG elebaşı Mazlum Kobani, Rusya'nın Suriye'deki askeri birlikleri komutanı Alexander Çayko ile görüştüğünü duyurdu.

Google Haberlere Abone ol
Terörist başı Kobani, Rus komutanla görüştü

Türk Silahlı Kuvvetleri ve Suriye Milli Ordusu tarafından terör örgütünü Suriye'nin kuzeyinden temizlemek için başlatılan Barış Pınarı Harekatı'nın ardından Rusya ile Soçi'de mutabakat imzalanmıştı.

Batı ülkelerinin ambargo çağrılarına rağmen operasyonu sürdüren Türkiye, terör örgütünün bölgeden çekilmesi ile operasyonları durdurabileceğini açıklamıştı.

Harekat, ABD ve Rusya ile yürütülen üst düzey görüşmelerin ardından varılan anlaşmalar ve mutabakatların durdurulmuştu. 

Terörist başı Kobani, Rus komutanla görüştü

ABD askerlerini bölgeden çekerken ve Rusya bölgeye yerleşti. Türkiye Rusya ile ortak devriye atmaya başladı.

Ancak Rusya'nın mutabakata rağmen attığı adımlar Rusya'nın mutabakata sadık kalmadığını gösteriyor.

ABD'nin her defasında terör örgütü YPG'lilerle iş birliği yaptıklarını açıkça ifade etmeleri, YPG'li teröristlerle ve Mazlum Kobani gibi elebaşlarıyla görüşmelerinin ardından benzer bir görüşme Rusya tarafından yapıldı.

RUS KOMUTANLA GÖRÜŞTÜ

Rusya Federasyonu'nun Suriye'de bulunan askeri varlığının başındaki Alexander Çayko, terörist başı Kobani'yle bir görüşme gerçekleştirdi.

Terörist başı Mazlum Kobani, her zamanki gibi görüşlmeyi Twitter hesabı üzerinden duyurdu. YPG elebaşı, Rus komutanla yaptıkları görüşmede; Amuda, Tel Tamr ve Ayn İsa'da Rus askerlerinin konuşlanması için anlaştıklarını belirtti.

Yorumlar