Esed rejimi sivilleri katletmeye devam ediyor

Suriye'de Esed rejimi ve İran destekli yabancı terörist gruplar, Soçi mutabakatına rağmen "İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi"ndeki sivil yerleşimler ile askeri muhaliflerin cephe hatlarına saldırmaya devam ediyor.

Google Haberlere Abone ol
Esed rejimi sivilleri katletmeye devam ediyor

Topçu saldırıları ve insansız hava araçlarıyla düzenlenen saldırılar, evlerine dönen ailelerin yeniden Türkiye sınırındaki kamplara göç etmesine neden oldu.

REJİMDEN SİVİL KATLİAMI

Hava ve kara saldırılarında 30 sivil hayatını kaybetti, 180 sivil de yaralandı. İdlib, Hama ve Lazkiye bölgelerindeki Sivil Savunma (Beyaz Baretliler) ekiplerinden alınan bilgiye göre, Ocak ayında İdlib'de 2'si çocuk, 3'ü kadın 19 sivil hayatını kaybetti, 85'den fazla sivil de yaralandı. Hama'da 9 sivil öldü, 86 sivil yaralandı. Lazkiye'de de 2 sivil yaşamını yitirdi, 9 sivil yaralandı.

SALDIRI NOKTALARI

Saldırılar, İdlib'in güney ve güneydoğu bölgelerinde Cercenaz ve Temaniye beldesi, Tuh, Um Halahil, Tel Dem, Sıhal, Fırce ve Habit köylerinde yoğunlaştı. Lazkiye'de Türkmendağı ve Kürtdağı, Hama'da Latamne, Kefer Zita, Kifrenbude ilçeleri, Madik Kalesi beldesi, Tel Sahır, Latmin ve Haviz köyleri, Halep'te Raşidin bölgesi, Cemiyet El Zehra, Kefer Hamra, Leyremon, Tel Musibin, Zemmar, Cizraya köyleri vuruldu.

İdlib’e 11 TIR beton blok

Suriye’de, İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi’ndeki ateşkes gözlem noktasına beton blok sevkiyatı devam ediyor. TSK’nın İdlib’teki gözlem noktaları için hazırlanan 11 TIR beton blok, Hatay’ın Reyhanlı ilçesine getirildi. Cilvegözü Sınır Kapısı’ndan çıkan TIR’lardaki beton blokların 4 metre yüksekliğinde ve 12 ton ağırlığında olduğu öğrenildi.

Yorumlar