Bakan Akar: 76 rejim askeri etkisiz hale getirildi

Milli Savunma Bakanı Akar, 76 Suriye askerinin öldürüldüğünü açıkladı.

Google Haberlere Abone ol
76 Suriye askeri öldürüldü

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, İdlib'de Türk askerine yönelik saldırı düzenleyen Suriye ordusuna yönelik misillemede son bilançoyu açıkladı. 

Bakan Akar, şu ana kadar 76 Suriye askerinin öldürüldüğünü söyledi.

Bakan Akar misilleme kapsamında 57 rejime ait hedefin vurulduğunu ifade etti.

Bakan Akar, "(İdlib'de) Her türlü tedbir alınmıştır, alınmaktadır. TSK, bu konuda üzerine düşen her türlü sorumluluğu eksiksiz yerine getirmektedir." dedi.

ÇAVUŞOĞLU RUS MEVKİDAŞI İLE GÖRÜŞTÜ

Öte yandan Türkiye, Suriye rejiminin hamisi olarak muhatap aldığı Rusya ile de diplomatik kanalları kullanmaya devam ediyor. Son olarak, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Rus mevkidaşı Sergey Lavrov ile telefonda görüştü. Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Bakan Çavuşoğlu, Rus mevkidaşı Lavrov ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi. İkili, Suriye'deki son gelişmeleri ele aldı.

"RUSYA REJİMİ KONTROL ETMEZSE..."

Gelinen son noktayla ilgili olarak Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun'dan da bir açıklama geldi. Altun, "Rusya rejimi kontrol edemezse harekete geçmekte çekinmeyiz" dedi.

Altun sosyal medya hesabından paylaştığı mesajlarında şu ifadeleri kullandı: Esed rejiminin askerlerimize yönelik saldırısı Suriye'nin kuzeyindeki korkak eylemlerinin son örneğidir. Rejim, yüz binlerce insanının öldürdü. Ordumuza karşı eylemlerine müsamaha gösterilmeyecektir. Rejimin düşmanca eylemleri tolere edilmeyecek. Rusya rejimi kontrol edemezse Ankara harekete geçer. Cesur askerlerimiz Suriye içerisinde Rusya ile olan anlaşmalarımıza uygun bir şekilde güvenlik ve insani işlerle ilgili misyonları gerçekleştirmektedir. Rusya Esed rejiminin bize saldırmasını engelleyemezse, bugün olduğu gibi, her türlü tehdide karşı harekete geçmekte tereddüt etmeyiz.

NE OLMUŞTU?

Türkiye'nin İdlib'de artan saldırılara karşı bölgeye gönderdiği takviye birliklerine Esed rejimi tarafından dün gece topçu atışıyla saldırı düzenlenmişti. Saldırıda üçü sivil olmak üzere 8 şehit verilmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ukrayna ziyareti hemen öncesinde yaptığı açıklamada, Suriye'ye anında misilleme yapıldığını belirterek gereken karşılığın fazlasıyla verileceğini söylemişti. 

 

Detaylar Geliyor...

Yorumlar