Suriye Milli Ordusu stratejik M4 kara yoluna ulaştı

Barış Pınarı Harekatı'nın dördüncü gününde devam eden operasyonlarda Suriye Milli Ordusu askerlerinin Münbiç'ten Kamışlı'ya uzanan stratejik M4 kara yoluna ulaştığı bildirildi.

Google Haberlere Abone ol
Suriye Milli Ordusu stratejik M4 kara yoluna ulaştı

Türk Silahlı Kuvvetleri ve Suriye Milli Ordusu tarafından Suriye'nin kuzeyinden Fırat'ın doğusunda başlatılan Barış Pınarı Harekatı başarılarla devam ediyor. Türk Silahlı Kuvvetlerinin ateş desteğiyle ilerleyen Suriye Milli Ordusu (SMO) askerleri, terör örgütü işgalindeki Münbiç ve Kamışlı ilçelerini bağlayan stratejik M4 karayolunu ulaştı.

Batılı devletlerin desteğiyle Türkiye'nin güney sınırında oluşturulmaya çalışılan terör koridoruna darbe indirmek için Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), tararından Suriye'nin kuzeyinde YPG/PKK ve DEAŞ terör örgütlerine karşı başlatılan Barış Pınarı Harekatı Suriye Milli Ordusu ile birlikte sürdürülüyor.

Harekat'ın 4. gününde Suriye Milli Ordusu askerleri, Türk Silahlı Kuvvetlerinin ateş desteğiyle güneyde daha derin bölgelere ilerlemeyi başardı.

Suriye Milli Ordusu askerleri, harekatın en stratejik alanlarından biri olarak görülen M4 karayoluna TSK'nın desteğiyle ulaştı.

M4 kara yolu, terör örgütü YPG/PKK'nın Fırat Nehri'nin batısındaki Münbiç'ten, Suriye-Türkiye-Irak sınırı üçgenindeki Kamışlı ilçesine kadar uzanarak stratejik kara yolu bağlantısını sağlıyor.

Halep-Haseke yolu olarak da bilinen M4, Türkiye sınırına yaklaşık 30 kilometre uzaklıkta.

YPG/PKK, söz konusu kara yolunu, lojistik ve ticari faaliyetleri için kullanıyor.

Yorumlar