Şüpheli itiraf etti: Kılıçdaroğlu'na suikast tiyatrosu CHP'de yazılmış

Kılıçdaroğlu'na yönelik suikast girişimi yapılacağına dair ortaya atılan iddiaların CHP tarafından kurgulandığı ortaya çıktı.

Google Haberlere Abone ol
Kılıçdaroğlu'na suikast tiyatrosu CHP'de yazılmış

14 Mayıs seçimleri öncesinde CHP Genel Başkanı ve Yedili Masa'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun suikaste uğrayacağı algısı oluşturuldu. Samsun'da çelik yelek giyen Kılıçdaroğlu'nun daha sonraki durağı olan Tandoğan mitinginde, alanın fotoğraflarını çektiği tespit edilen bir emekli özel kuvvetler mensubu Ankara Emniyeti tarafından gözaltına alındı. Kılıçdaroğlu'nun avukatı, suikast iddialarının olduğunu gözaltına alınan emekli askerinde bu suikastlerle bağlantılı olduğunu belirten bir dilekçe vererek şikayetçi oldu. Polis, gözaltındaki emekli özel kuvvetler mensubunun telefonunu inceleyince şüphelinin CHP tarafından bir güvenlik şirketi aracılığıyla tutulduğunu ortaya çıkardı. Emekli askerin CHP ile bütün bağlantıları deşifre olunca Kılıçdaroğlu'nun avukatı "telefonunun imajını almayın şikayetten vazgeçiyoruz" diyerek yeni bir dilekçe vererek şikayetten vazgeçti.

CHP'nin seçim öncesi ortaya çıkardığı 'Kemal Kılıçdaroğlu'na suikast girişimi olacak' iddiaları balon çıktı. TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ’ın Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik suikast için bir timin hazırlık yaptığı iddiasının ardından Yedili Masa'nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu Ankara ve Samsun mitinglerine çelikle yelekle çıktı. Seçime iki gün kala Ankara Tandoğan'daki mitingde Ekrem İmamoğlu'nun da çelik yelek giydiği görüldü.

Seçim öncesinde mağduriyet yaratma çabasında olan Kılıçdaroğlu'na çelik yelek provokasyonu ile ilgili İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'dan tepki geldi.

FOTOĞRAF ÇEKEN ŞAHIS GÖZALTINA ALINDI: KILIÇDAROĞLU ŞİKAYETÇİ OLDU

Ankara'da Tandoğan mitingi öncesinde Kemal Kılıçdaroğlu'nun korumaları, miting alanının fotoğrafını çeken bir kişiyi görünce harekete geçti. Miting alanındaki Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri tarafından Mutlu P. isimli emekli Özel Kuvvetleri mensubu gözaltına alındı. Şüpheli sorgu için emniyete götürülürken, Kemal Kılıçdaroğlu'nun avukatı Celal Çelik ise hemen harekete geçti. Kemal Kılıçdaroğlu adına şikayet dilekçesi hazırlayan Çelik, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan emekli kıdemli başçavuş hakkında detaylı soruşturma yapılmasını istedi. Çelik'in sunduğu dilekçede miting alanında fotoğraf çeken şüphelinin telefonuna el konulmasını, bağlantılarının araştırılmasını, hakkında derhal soruşturma yapılarak bağlantılarının çıkarılması istenildi.

Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesinde sorguya alınan emekli asker Mutlu P. ifadesinde 10 Mayıs'ta birlikte görev yaptığı kendisi gibi emekli asker olan Gürkan T. tarafından arandığını, günlük 3 bin lira karşılığında miting alanlarının güvenlik aksaklıkları ile ilgili tespit ve raporlama yapacaklarını söylediğini anlattı. Bir güvenlik şirketi aracılığıyla CHP'nin isteği üzerine emekli asker arkadaşlarıyla bu işi yaptıklarını belirten Mutlu P'nin ifadeleri doğrultusunda diğer isimler de ifadeye çağrıldı.

'150 BİN LİRAYA ANLAŞTIK'

Ekipten sorumlu Burhan A. ise ifadesinde CHP bağlantılarının tümünü anlattı. Burhan A. "Çankaya ilçesi Mahatma Gandi Caddesi üzerinde bulunan bir ofiste Kemal Kılıçdaroğlu'nun danışmanı olduğunu belirten Ercan Ciritlioğlu ile buluştuk. Kendisiyle tanıştıktan sonra Kılıçdaroğlu'na yönelik tehditler aldıklarını buna yönelik olarak Emniyetin aldığı tedbirler dışında sivil gözle bakalım, gördüğümüz hatalar varsa bir sonraki miting de düzeltelim dedi. Bununla ilgili bir ekip kurmak istediğini söyledi. Yasal boyutunu tartıştık. CHP'nin güvenlik danışmanı olarak kimlik çıkarmasını ve bu şekilde görev yapabileceğimizi söyledik. Burada iş ile ilgili detayları konuştuk. Ekipten sorumlu kıdemli olmamdan dolayı beni seçtiler ve Ercan Giritlioğlu ile birlikte bir otelde Kılıçdaroğlu'nun Özel Kalem Müdürü Şükran Kütükçü ile konuştuk. Bu iş için aracı güvenlik firmasıyla 150 bin liraya anlaştık" dedi.

Emekli asker Burhan A. ayrıca kendilerine güvenlik kimliği verilmediğini de kaydetti.

CHP BAĞLANTISI ORTAYA ÇIKINCA ŞİKAYETTEN VAZGEÇTİLER

İfadeler sonrasında Kemal Kılıçdaroğlu'nun avukatı Celal Çelik, yakalanan kişinin CHP tarafından tutulan emekli asker olduğunun ortaya çıkmasının ardından Ankara Emniyetine koştu. Celal Çelik yeniden Kemal Kılıçdaroğlu adına dilekçe verdi. Sabah'ın haberine göre, Çelik dilekçesinde bu kez "Mutlu P. Hakkında yapmış olduğumuz şikayetin yanlış değerlendirmelere bağlı olduğu belirlenmiştir. Yaptığımız şikayetten vazgeçiyoruz. Mutlu P.'nin ivedilikle serbest bırakılmasını, telefonun kendisine iadesini ve herhangi bir şekilde imajının alınmasına gerek duyulmamasını talep eder, bilgilerinize saygıyla sunarız" dedi.

Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik suikast iddialarını dile getiren muhalif medya ile bir takım çevrelerin yaptığı "suikast" çığırtkanlığının ise CHP'nin kendi tuttuğu elemanların suikast şüphelisi olarak yansıtılmasından dolayı çıktığı belirlendi.

İfadeleri alınan şüpheliler sorgularının ardından serbest bırakıldı.

Yorumlar