Süper Lig'de şampiyon Galatasaray

- Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim (2): - "Muhakkak ki benim Galatasaray'a kırılacak halim yok, ben kişilere kırgınım, bizi hem gönderip, hem biz gitti gibi yapanlara ama tarih ortaya çıkarıyor. Keşke kırılmalar olmasaydı, bölünmeseydi, çok daha başka yerlerde olabilirdik" - "Bugün ligin kaliteli geçmesinde yerli yabancı ayrımı olmamasının önemli rolü vardır. İyi oynayan hiçbir yerli oyuncuyu kimse oynatmamazlık etmez. Lütfen kuralı da iyi öğrenelim, kural yabancı kuralı değil, kural Türk'ü koruma kararı. 14 tane Türk mecburi, 14 tane yabancı mecburi değil" - "Eğer bazılarının önderliğinde bizi gönderme operasyonu olmasaydı belki Dünya Kupası'na da gitmiştik"

Google Haberlere Abone ol
Süper Lig'de şampiyon Galatasaray


İZMİR (AA) - Spor Toto Süper Lig'de 2017-2018 sezonunu şampiyon tamamlayan Galatasaray'ın teknik direktörü Fatih Terim, "Muhakkak ki benim Galatasaray'a kırılacak halim yok, ben kişilere kırgınım, bizi hem gönderip, hem biz gitti gibi yapanlara ama tarih ortaya çıkarıyor. Keşke kırılmalar olmasaydı, bölünmeseydi, çok daha başka yerlerde olabilirdik." dedi.

Terim, maçın ardından katıldığı basın toplantısında, enterasan bir sezonun geride kaldığını belirterek, "Biz de izledik dışarıdan, ne cevap verdik, ne konuştuk. Ne üzüldüğümüz zaman bunu ifade ettik, ne sebep bulduk, ne bahane bulduk. Çalıştık, uğraştık, didindik, çok şükür, dediğim gibi iyi şeyleri iyi insanlara veriyor Allah. Bize verdik çok şükür. O yüzden elimi açtım Allah'a şükür diye." dedi.

Bir kaç gün içinde GS TV veya başka bir yerde bir televizyon programı yapacağını belirten Terim, orada daha açık konuşacağını söyledi.

Terim, kendisinin Galatasaraylı olduğunu, profesyonel ama amatör ruhlu olduğunu belirterek, şöyle konuştu:

"Ben Galatasaray'ın evladıyım, ben 96'da Galatasaray'a gelmişim, ondan sonra başka takım çalıştırmamıştım, herhalde bize de teklif vardır. Yani mekanın sahibi bizi, şu manada söylüyorum. bunu böyle bir burası sahibi anlamında almayın, biz oralıyız, 50 sene olmuş neredeyse Galatasaray'a geleli. Orada oynamışım, orada antrenörlük yapmışım, orada kupa şampiyonu olmuşum, Avrupa şampiyonu olmuşum gibi gibi. Muhakkak ki benim Galatasaray'a kırılacak halim yok, ben kişilere kırgınım, bizi hem gönderip, hem biz gitti gibi yapanlara ama tarih ortaya çıkarıyor. Keşke kırılmalar olmasaydı, bölünmeseydi, çok daha başka yerlerde olabilirdik. Florya'nın sihri kendi içindedir, biz orada bir grup Florya'yı ezbere biliriz."

İzmir'de çok güzel günler geçirdiğini kaydeden Terim, İzmir'i Süper Lig'de temsil eden Göztepe'nin bu sezon çok iyi işler yaptığını, Göztepe'nin Süper Lig'e renk katacak önemli bir camia olduğunu aktardı.

Terim, Göztepe karşısında oyunun hiçbir bölümünde müsabakanın 0-0 bitmesine yönelik bir talimatının olmadığını belirterek, gol atmak için uğraştıklarını ancak oyuncuların da hoş görülmesi gerektiğini dile getirdi.

Yabancı oyuncu sayısının dünyada serbest olduğunu kaydeden Terim, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bugün ligin kaliteli geçmesinde yerli yabancı ayrımı olmamasının önemli rolü vardır. İyi oynayan hiçbir yerli oyuncuyu kimse oynatmamazlık etmez. Lütfen kuralı da iyi öğrenelim, kural yabancı kuralı değil, kural Türk'ü koruma kararı. 14 tane Türk mecburi, 14 tane yabancı mecburi değil. Bunun empoze eden, getirilmesinde büyük emeği olan biri olarak söylüyorum. Bugün AB'ye girmiş olsak yabancı statüsü serbest, her yerde serbest."

Terim, yabancı statüsünün bu halde olduğu dönemde milli takım olarak Avrupa Futbol Şampiyonası'na gittiklerini hatırlatarak, "Eğer bazılarının önderliğinde bizi gönderme operasyonu olmasaydı belki Dünya Kupası'na da gitmiştik." Yerli var, yok mu, işte Avrupa Şampiyonası'na gittik, hem de serbest olduğu dönemde neredeyse. Onun için buralarda kalmayalım, yasakları delelim." şeklinde görüş belirtti.

Önümüzdeki sezon Şampiyonlar Ligi'nde yer alacaklarını hatırlatan Terim, şunları kaydetti:

"Galatasaray Avrupa'da olmadığı zaman rahatsız olan bir kulüp. Bu UEFA olur, Şampiyonlar Ligi olur. Becerebilir miyiz, o ayrı bir şey. Büyük bir ihtimalle Allah'ın izniyle oralarda iyi işler yapacağız. Yarın öbür gün sayın başkanla olan toplantımızda UEFA'nın kararlarını bilebilirsek, ne gibi, belki katılıyoruz ama ufak tefek cezalar görünüyor gibi, onu hissediyoruz. Bence bu hedefler olmalı, ben o hedefleri koymaktan korkmuyorum."

(Bitti)

Yorumlar