Süleyman Soylu'nun başvurusuna TBMM'den ret
Süleyman Soylu'nun, "Dokunulmazlının kaldırılması" talebiyle TBMM Başkanlığına yaptığı başvuru reddedildi.
AK Parti İstanbul Milletvekili ve eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun, dokunulmazlığının kaldırılması talebiyle TBMM Başkanlığı'na yaptığı başvuruya, Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş'tan yanıt geldi. Kurtulmuş, "Başkanlığımıza hakkınızda herhangi bir tezkere ulaşmamıştır. Başvurunuz hakkında Başkanlığımızca yapılabilecek herhangi bir işlem yoktur." ifadelerini kullandı.
SOYLU’NUN DİLEKÇESİ VE TALEBİ
AK Parti İstanbul Milletvekili ve eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, geçtiğimiz haftalarda Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne başvurarak yasama dokunulmazlığının kaldırılmasını istemişti. Soylu'nun dilekçesinde, kendisi hakkında yürütülen karalama kampanyalarına karşı hukuki zeminde mücadele etme zorunluluğu doğduğunu belirttiği ve bu nedenle dokunulmazlığının kaldırılmasını talep ettiği ifade edildi.
Soylu dilekçesinde şu ifadeleri kullanmıştı: "Karalama ve iftira kampanyalarında suç yapıları ile fikir ortaklığı ve işbirliği içerisinde olanların yıkıcılığına bigane kalmamayı, her anı sadakat, kararlılık ve fedakarlıkla dokunmuş mücadelenin rövanşını almak isteyenlere karşı vazgeçilmez sorumluluk."
MECLİS BAŞKANI NUMAN KURTULMUŞ'TAN YANIT
Süleyman Soylu'nun dokunulmazlığının kaldırılması talebine TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş yanıt verdi. Sözcü yazarı Aytunç Erkin'in aktardığına göre, Kurtulmuş imzalı yanıtta, Anayasa ve TBMM İçtüzüğü hükümlerine atıfta bulunularak, "Yasama dokunulmazlığının kaldırılmasına ilişkin işlemler, yukarıda yer verilen Anayasa ve İçtüzük hükümleri çerçevesinde gerçekleştirilmektedir. Ayrıca Başkanlığımıza hakkınızda herhangi bir tezkere ulaşmamıştır. Bu açıklamalar doğrultusunda başvurunuz hakkında Başkanlığımızca yapılabilecek herhangi bir işlem yoktur" denildi.
GEÇMİŞTE NE OLMUŞTU?
Süleyman Soylu, 26 Temmuz Cuma günü TBMM Başkanlığı'na bir dilekçe sunarak dokunulmazlığının kaldırılmasını talep etmişti. Soylu, hakkında yayımlanan haberlerin karalama ve iftira amaçlı yapıldığını savunarak, "milletin gözünde istifham ve soru işareti oluşturmayı amaçlayan şer odaklarıyla hukuk zemininde mücadele etmenin zaruri hal aldığını" dile getirmişti.
İçişleri Bakanlığı görevinden ayrıldığından bu yana bir yıl içerisinde aleyhinde, yalan, hakaret, karalama ve iftira içerikli olduğunu belirttiği 11 bin 500 televizyon haberi, 1454 gazete haberi ve 628 köşe yazısı ile makale, 218 bin internet ve sosyal medya haberi yayımlandığını aktaran Soylu, bu kampanyaların CHP Genel Başkanları ve sözcüleri tarafından yürütüldüğünü öne sürmüştü.
Soylu, başvurusunda şu ifadeleri de kullanmıştı: "Hakkımda görev dönemimize ait TBMM'de herhangi bir konuda fezleke işlemi bulunmamasına rağmen, CHP Genel Başkanları ve sözcüleri, muhtelif tarihlerde sarf ettikleri mesnetsiz karalamalar ve iftiralarla dokunulmazlık zırhına sığınarak korunduğumu defalarca ifade edip, bu şekilde kamuoyunu bilerek yanlış yönlendirmişlerdir. Yine CHP Genel Başkanları ve sözcüleri, ülkemizin bölünmez bütünlüğünü yıllardır tehdit eden PKK terör örgütü ve onun siyasi birliktelik ve uzlaşı yürüttüğü Meclis'teki temsilcilerine, FETÖ ve DHKP-C'ye karşı yapmadıklarını, yapamadıklarını, söylemediklerini ve söyleyemediklerini, üstelik de onlarla birlikte, görev yaptığımız döneme ve şahsıma karşı, milletimizin gözü önünde eş zamanlı bir kampanya yürütmektedirler."
Süleyman Soylu, bu karalama, iftira ve itibarsızlaştırma kampanyaları karşısında yasama dokunulmazlığının kaldırılmasının bir zorunluluk haline geldiğini belirterek başvurusunu yapmıştı. Ancak bu talep, TBMM Başkanlığı tarafından işleme konulmadı.
Yorumlar