Stres neden kalp krizine sebep olur?

neden stres kalp krizine neden olur , stres , kalp krizi , stresin nedenleri , kalp krizinin nedenleri , stres neden olur

Google Haberlere Abone ol
Stres neden kalp krizine sebep olur?


Stres neden kalp krizine sebep olur?

Bilim adamları neden kronik stresin kalp krizine neden olduğuna açıklık getirdiler. Stres vücutta akut lökosit üretimine neden olur, bu da damar tıkanıklığı ile sonuçlanır.

 Doktorlar uzun süren kronik stresin kalp-damar hastalıklarına neden olduğunu belirtiyor, fakat bu etki mekanizması sır olarak kaldı. Stresin neden olduğu aşırı beyaz kan hücreleri çarpımı kan damarlarının iç duvarlarında "tıkaç" oluşturarak, kan dolaşımını yavaşlatır ve pıhtılaşma miktarını artmasına neden olur.

 Harvard Tıp Okulu'ndan olan Mattias Narendorf’un yazısına göre, beyaz kan hücreleri çeşitli enfeksiyonlarla mücadelede büyük role sahip olsa da, miktarı aşırı olunca zarar da verebilir.

 Harvard'lı bilim adamları ambulans şubesinden olan 29 tıp elemanından aldıkları kan örneğini inceleyerek, stres ve kalp krizi arasındaki ilişkiyi aydınlığa çıkarmaya çalıştılar. Bu işletmelerde çalışma koşulları acil davranmak ve sorumluluklar nedeniyle sürekli stresle ilişkilidir.

 Tıp’ta kadınlardan  alınmış kan örneklerini teşhis ederek, araştırmacılar stres ve bağışıklık sistemi durumu arasındaki ilişkiyi tespit etmeye neden olmuşlardır. Sonuca göre, güçlü stres kemik iliğinin kök hücrelerini aktifleştirerek, çok miktarda beyaz kan hücreleri - lökosit çarpımına yol açar. Bilim adamları ayrıca fareler üzerinde de bir takım deneyler yapmıştır. Sonuçlar benzerlik gösteren güçlü stres belirtileri olan farelerde de çok lökosit üretimi görülüyordu.

 Uzmanlar belirtiyor ki, stres kalp krizine neden olabilecek faktörlerden sadece biridir. Bunlar arasına hem de vücutta yüksek kolesterol düzeyi, yüksek tansiyon, sigara kullanımı ve bazı genetik faktörler de eklenebilir.

Yorumlar