Stargate Yetenek Programıyla iş tecrübesi

SEDAŞ, yetenekli öğrencilere Stargate Yetenek Programıyla iş tecrübesi kazandırdı

Google Haberlere Abone ol
Stargate Yetenek Programıyla iş tecrübesi

Sakarya Elektrik Dağıtım AŞ (SEDAŞ) tarafından yetenekli genç mühendislere enerji sektöründe deneyim kazanma imkanı sunan "Stargate Yetenek Programı", bu yıl da genç mühendis adaylarına mezuniyetten önce iş deneyimi fırsatı sundu.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, SEDAŞ, bu program ile Kocaeli, Gebze, Sakarya, Bolu ve Düzce'de okuyan mühendislik öğrencilerine iş tecrübesi ve kariyer olanağı sağlamaya devam ediyor.

Kocaeli Üniversitesi, Gebze Yüksek Teknoloji Üniversitesi, Sakarya Üniversitesi, Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi, Abant İzzet Baysal Üniversitesi ve Düzce Üniversitesi öğrencilerinin yaptığı toplamda bin 806 başvuru arasından seçilen 9 genç mühendis adayı yetenek programına kabul edildi.

Genç mühendis adayları SEDAŞ'ta Dağıtım Operasyonları ve Enerji Şebeke Yönetimi bölümleri başta olmak üzere Regülasyon, Teknik Akademi, İnsan Kaynakları ve Finans bölümlerinde İş Hayatına hazırlık ve Proje Yönetimi eğitimlerine katıldılar.

Yaklaşık 5 ay süren program süresince öğrenciler proje kapsamında enerji sektörünü yakından tanıma fırsatı bulurken kişisel gelişim eğitimi, part-time çalışma olanağı, eğitim koçları ile mentorluk ve teknik akademi eğitimlerinden de faydalanıyor. SEDAŞ bünyesinde saha deneyimi elde eden genç mühendislerden 9'u ise hazırladıkları projeleri, şirketin üst yönetimine sunma imkanına kavuştu.

Dağıtım Operasyonları ve Enerji Şebeke Yönetimi, Saha Uygulamaları ve Proje Hazırlık kurslarını tamamlayan yetenekli genç mühendis adayları, proje sunumları sonrasında sertifikalarını aldı.

Mühendis adayları, mezuniyetleri sonrasında SEDAŞ'ta uygun iş imkanları oluşması durumunda istihdam edilme fırsatına da sahip olacaklar.

 

 

 

 

 

 

Yorumlar