Starbucks kimin? Starbucks İsrail malı mı?

Starbucks kimindir, sahibi kimdir, sorularının yanıtı internet üzerinden araştırılmaya devam ediyor. Peki, Starbucks kimindir, sahibi kimdir? Starbucks İsrail malı değil ancak sahibinin İsrail ile olan ilişkisi hayli ilginçtir.

Google Haberlere Abone ol
Starbucks kimin? Starbucks İsrail malı mı?

Starbucks kimin, Starbucks İsrail malı mı? Sahibi kimdir, sorularının yanıtı internet üzerinden araştırılmaya devam ediyor. Peki, Starbucks kimin, sahibi kimdir? Starbucks İsrail malı mı?

Starbucks, hazır kahve kafeleri zinciridir. 30 Mart 1971 tarihinde Jerry Baldwin, Gordon Bowker ve Zev Siegel tarafından Amerika'da kurulan Starbucks, bugün hemen hemen dünyanın her ülkesine yayılma başarısı göstermiştir. 

Adını  Moby Dick isimli çizgi roman kitabındaki Starbuck adlı karakterden alan Starbuck'ın simgesi denizkızıdır.

Merkezi ABD'nin başkenti Washington'ın Seattle bölgesinde bulunmaktadır. 

İlk mağazasını Pike Place Market olarak bilinen yerde 1971 açan öğretmen olan Jerry Baldwin, tarih öğretmeni Gordon Bowker ile yazar olan Zev Siegel'e daha sonra yatırımcı Howard Schultz da katıldı.

İLK SAHİPLERİ SCHULTZ'A DEVRETTİ

İtalyan espresso barlarından etkilenen Schultz,1985 yılında II Giornale kahve dükkânları zincirini kurdu. Birkaç yıl sonra Starbucks'ın ilk sahipleri olan Jerry Baldwin, Gordon Bowker ve Zev Siegel Peet's Coffee and Tea mağazasını satın alınca Starbucks'ı Shultz'a tamamen devrettiler.

Starbucks kimindir, sahibi kimdir?
Starbucks'ın ilk işletmelerinden

 

Howard Shultz'un tek sahibi olduğu II Giornale kahve dükkânları, Starbucks adını alarak hizmet vermeye devam etti.

Starbucks, ilk mağazalarını Vancouver, Britanya Kolumbiyası ve Chicago'de açtı. Starbucks'ın Kuzey Amerika dışındaki ilk mağazası 1996 yılında Tokyo, Japonya'da açıldı. 28 Haziran 2015 tarihi itibarıyla Starbucks 65 ülkede toplam 22.519 mağazasıyla, kahve satın alınması ve kavrulmasında dünyanın bir numaralı şirketidir.

6 BİN ŞUBE

İlk şubelerini Vancouver, Britanya Kolumbiyası ve Chicago'de açan Starbucks şuan dünya genelinde 6 bine yakın şubeyle hizmet vermektedir. 

EŞCİNSELLERE DESTEK

Dünya geneline yayılan Starbucks, aynı zamanda eş cinsel evliliklere verdiği desteklerle bilinmektedir. Eş cinsel evliliklerine yönelik her türlü çalışmaya destek açıklaması yapan şirketin sahibi Shultz bunu bir şirket felsefesi olarak görüyor. Starbucks 2014 yılında LGBT temalı ilk kısa film Coffee Frenemies'i OutTV ile ortaklaşa yaparak bu desteğini bir kez daha vurguladı.

Starbucks kimindir, sahibi kimdir?
Starbucks sapkın birlikteliklere ve "evliliklere" destek veren bir kuruluştur.

 

İSRAİL'E TAM DESTEK

Yahudi kökenli Amerikalı İşadamı Howard Schultz'ın sahip olduğu Starbucks, İsrail'deki ve Amerika'daki Yahudi örgütlerine büyük yardımlarda bulunmaktadır. Yahudi eğitim programı "Aish HaTorah" (Tevrat yaşantısı)na destek vermekte ve "anti-Semitist ve radikal" Müslümanlarla mücadele için milyonlarca dolar bağışlamaktadır. Bu nedenle, İsrail'in kuruluşunun 50. yılında, Howard Schultz'a "Siyonizm dostu" ödülü verilmiştir.

Starbucks şirketi, aynı zamanda "teröre karşı savaş"ında Amerikan Ordusu'na da destek vermektedir. Şirketin resmi internet sitesinde, şirket çalışanlarının her hafta kendilerine verilen ücretsiz paketlerini toplayıp Afganistan'da ve Irak'ta görev yapan Amerikan askerlerine gönderdiği yazmaktadır. Şirket ayrıca, Kızıl Haç aracılığıyla Amerikan askerlerine bedava kahve dağıtmaktadır.

 

Yorumlar