Star Ana Haber neden yok 3 Şubat 2024 Cumartesi Star TV'de neden akşam haberleri yok?

Star TV Yayın akışında 3 Şubat 2024 Cumartesir akşamı haber var mıydı veya neden haber saatinde yayınlanmıyor soruları merakla soruluyor. Star TV kanalı artık haber yayını yapmıyor mu yoksa kanalın haber saati mi değişti soruları merakla araştırılıyor. İşte nedeni:

Google Haberlere Abone ol
Star Ana Haber neden yok 3 Şubat 2024 Cumartesi?

Star haber neden yok 3 Şubat 2024 Cumartesi Star TV Yayın akışında haber var mıydı? Star Ana Haber saati mi değişti? Sorları haberleri akşam saatlerinde Star'dan izlemek isteyen izleyiciler tarafından bu aralar merakla soruluyor. Popüler kanalların ana haber saatlerinde Star TV ana haber yerine başka bir program yayınlanıyor. Değişikliğin sebebi izleyici tarafından merak ediliyor. 

Star TV Ana Haber yayını için ekran başına geçen seyirciler karşılarında haberden farklı bir program bulunca şaşırdı. Nazlı Çelik'in yönetiminde hafta içi her gün saat 19.00'da ekrana gelen Star Haber bu aralar kendi saatinde yayınlanmıyor.

Bilindiği üzere Türkiye'de ve Türk televizyonlarında "haber saati" denildiği zaman akla saat 19.00 gelir. 

Haber saatinin 19.00 olması bir kural değildir; ancak televizyonculuk dünyasında alışılagelmiş bir uygulamadır.

Vatandaşların genel olarak saat 17.00 ve 18.00'de mesaisinin bittiği ve saat 19.00'da herkesin evde hazır olduğu varsayımından yola çıkılarak böyle bir uygulamaya gidilmiş. Ancak bunu hep böyle olacağı şeklinde bir kural dediğimiz gibi yok.

Haber saatinde Star Ana Haberi ve Nazlı Çelik'i görmeyenler merakla soruyor, "Star Ana haber neden yok" diye. 

Star Ana Haber aslında yayından kalkmadı. Sadece yayın saati değişti.

Star Ana Haber neden yok, artık yayınlanmayacak mı
Star Ana Haber neden yok, artık yayınlanmayacak mı

 

Örneğin en son ana haber bülteni ile ilgili kanaldan yapılan tanıtım bildirisinde, "Siyasetten sıcak olaylara, ekonomiden sağlığa, her konuda hızlı, güvenilir ve objektif habercilik ilkeleriyle Türkiye’nin en çok izlenen haber bültenlerinden biri olan Star Ana Haber, seyircisi ile her gün 18.15'te Star ekranlarında buluşuyor!" denilmişti.

Özetle değişen sadece Star Ana Haber'in yayın saati olmuş.

Birçok kanal akşam haberlerini saat 19.00'da sunuyor. Ancak bazıları 15 ya da 30 dakika erken, bazıları da yarım saat veya bir saat geç sunmaya başladı.

Bunun nedeni ise reytinglerdeki sıralamada pay kapmaktır. 

Star Ana Haber neden yok, artık yayınlanmayacak mı
Star Ana Haber neden yok, artık yayınlanmayacak mı?

 

Örneğin aynı saatte yayın yapılması halinde daha büyük ve güçlü kanalların haber saatiyle mücadele etmek biraz güç olabiliyor. 

NAZLI ÇELİK KİMDİR?

Star Ana Haber merkezinin yöneticisi ve sunucusu Nazlı Çelik'tir. Peki, Nazlı Çelik kimdir?

Ayşe Nazlı Çelik 1977 tarihinde İstanbul'da dünyaya geldi.

Doğuş Holding'in yöneticilerinden Yücel ve Semra Çelik'in kızıdır.

İlk ve ortaöğrenimini İstanbul'da, lise eğitimini ise İsviçre'de bir yatılı okulda tamamladı. 

ABD'nin Boston şehrinde Emerson College'da hem televizyon hem psikoloji alanında eğitim gördü.

1999 yılında Türkiye'ye döndü. NTV Haber'de polis adliye muhabirliği yaptı. 2002 yılında Amerika Birleşik Devletleri Dışişleri Bakanlığının davetlisi olarak Beyaz Saray ve Pentagon gezilerini içeren bir eğitim gördü.

2005 yılında Erdoğan Aktaş'la beraber Kenan Işık döneminde Star TV'ye geçti ve 2006 yılından beri Star Haber'i sunuyor. 2008 yılında Uğur Dündar'ın Star Haber'i sunduğu kısa zamanda muhabirlik yapmıştır.

Ardından Murat Çelik Star TV'den ayrıldıktan sonra muhabirliği bıraktı ve Hafta Sonu Haberleri sundu. 2011 yılında Uğur Dündar, Star Haber'i bıraktıktan sonra hafta içi haberciliğine geri döndü.


 

Yorumlar