Squid ne demek, Squid Game anlamı nedir?

Squid ne demek, Squid Game anlamı nedir, dizide sözü edilen oyunlar nelerdir, nereye özgü oyunlardır, gerçek hayatta var mı? Squid ismini nereden alıyor?

Google Haberlere Abone ol
Squid ne demek, Squid Game anlamı nedir?

Squid ne demek, Squid Game anlamı nedir, dizide dikkat çeken ifade olan Squid adı nereden geliyor, Türkçe'deki karşılığı nedir, bir oyun adı mı yoksa başka bir anlamı mı var? İşte Squid ne demek hakkında merak edilen bilgilerden bazıları: 

Squid Game oyunu Netflix üzerinden dünya üzerinde bir furya halinde dalga dalga yayılıyor. 

Dünyanın en çok izlenen yapımı olan Squid Game şimdiden hem Netflix'in hem de internet bütün rekorlarını alt etmiş durumda. 

Güney Kore yapımı Netflix dizisi, konusu ile olduğu kadar çekimleri, sahneleri, oyunculuklarıyla da dikkatleri üzerine çekmeyi başarıyor.

Diziyi en çok ilginç kılan nokta ise masumiyet ve saflığın temsili olan çocukluk oyunlarının; vicdansızlık, acımasızlık, rekabetin hüküm sürdüğü bir dünyada kullanılmasıdır. 

Masum çocuk oyunları üzerinden insanoğlunun en vahşi duygularının ortaya konduğu dizide en önemli oyun ise şüphesiz ki son oyun oluyor.

Yani dizinin 6. oyunu. 

İşte bu son yani altıncı oyunun adı aynı zamanda diziye adını veren oyundur.

Oyunun adı ise Squid Game'dir.

Oyun Güney Kore kırsallarında geleneksel bir oyundur. 

Oyunda kullanılan şikeller "kalamar"a benzetildiği için oyuna "Kalamar Oyunu" adı verilmiş.

Squid ismi de buradan geliyor. 

Dizinin son bölümünde, iki çocukluk arkadaşı, çocukken saf duygularla oynadıkları oyunu bu kez hayatın en acımasız, en vicdansız sahnesi olan bir yerde oynayacaklar. 

İki arkadaş karşılarında 45 milyar won yani yaklaşık 355 milyon lira için bu oyunu oynayacaklar; ancak bu oyunun çocukluklarındakinden farkı, burada kaybedenin gerçekten ölüyor olmasıdır. 

Oyunun sonunda dizinin esas oğlanı olan 456 numara kazanıyor.


 

Yorumlar