Sportif Olta Balıkçılığı Spin Yarışması sonuçları

Elazığ'da balıkçılar, Sportif Olta Balıkçılığı Spin Yarışması'nda kıyasıya yarıştı.

Google Haberlere Abone ol
Sportif Olta Balıkçılığı Spin Yarışması sonuçları

Elazığ Sportif Olta Balıkçıları ve Su Hayatını Koruma Derneğince, Keban Barajı Çamlıtepe Mesire Alanı'nda gerçekleştirilen yarışmaya 81 ilden 115 takım ve 305 yarışmacı katıldı.

Çekişmeli geçen yarışmada Yakamoz takımı birinci, Spin takımı ikinci, Bacanak takımı ise üçüncü oldu. Dereceye giren takımlara ödülleri Vali Ömer Toraman tarafından verildi.

Toraman, ödül töreninde yaptığı konuşmada, Keban Barajı'nın sadece elektrik üretmediğini, baraj gölüyle de balıkçılıkta bereket kaynağı olduğunu söyledi.

Kentin alabalık üretimi ve ihracatında önde gelen yerlerden olduğunu belirten Toraman, "Bu alana yapılan yatırımlar devam ediyor. Artık sadece balık yetiştiriciliği değil, yetiştirilen balıkların işlenmesi, katma değeri yüksek ürün için de çok ciddi mesafe kaydetmiş bulunuyor. İnşallah pazar payı artarak bu faaliyetler devam eder. Bu işin ekonomik tarafıydı, bir de sportif tarafı var. Bugün Elazığ'a, Keban'a, Türkiye'nin dört bir tarafından olta balıkçılığı sporcuları geldi." diye konuştu.

Toraman, yarışmaya katılanları tebrik etti.

Etkinliğe, Keban Kaymakamı Hasan Akbulut, Keban Belediye Başkanı Fethiye Atlı, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Şevket Ayhan, İlçe Emniyet Müdürü Kubilay Yurtseven, Elazığ Sportif Olta Balıkçıları ve Su Hayatını Koruma Derneği Başkanı Harun Bilecan da katıldı.

Yorumlar