"Sporcularımızdan beklentimiz hem kota hem madalya"

- Atıcılıkta Bütün Dallar Dünya Şampiyonası, Güney Kore'nin ev sahipliğinde organize edilecek - Türkiye Atıcılık ve Avcılık Federasyonu Başkanı Ufuk Arman: - "İlk amacımız, olimpik disiplinler için kota alabilmek" - "Rio'ya 4 kotayla gitmiştik. Tokyo'da bunun üstüne çıkmayı hedefliyoruz" - "Olimpiyatlara ilk kotayı verecek Dünya Şampiyonası'nda alınacak kotalar, diğer sporcularımızın da beklentilerini ve motivasyonlarını artıracaktır"

Google Haberlere Abone ol
"Sporcularımızdan beklentimiz hem kota hem madalya"


ANKARA (AA) - BUĞRA ERSAVAŞ - Türkiye Atıcılık ve Avcılık Federasyonu Başkanı Ufuk Arman, Güney Kore'de organize edilecek Bütün Dallar Dünya Şampiyonası için iyi bir hazırlık dönemi geçirdiklerini belirterek, "Sporcularımızdan beklentimiz hem kota hem madalya." dedi.

Başkan Arman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Changwon kentinde 31 Ağustos Cuma günü başlayacak şampiyonanın 2020 Tokyo Olimpiyatları'na kota veren ilk organizasyon olduğunu hatırlatarak, "Her disiplinde 4 kota verilecek. İlk amacımız, olimpik disiplinler için kota alabilmek. Bunu başaracak sporculara da sahibiz." ifadelerini kullandı.

Avusturya'da geçen ay yapılan Avrupa Şampiyonası'nda 5 sporcuyla temsil edildiklerini ve Dünya Şampiyonası kadrosunda da bu isimlerin yer alacağını vurgulayan Arman, "Trap takımımız çok güçlü, onlardan beklentimiz yüksek. Havalı tabancada Avrupa şampiyonluğunu elde eden Yusuf Dikeç de kadroda yer alıyor. Gençlerde Avrupa şampiyonu, karışık takımda Avrupa üçüncüsü çıkardık. Takım yarışmalarında yer alan 5 sporcumuz da final gördü. Şu anda da performansları oldukça yüksek." diye konuştu.


- "Önemli olan olimpiyat kotasıdır"


Başkan Arman, federasyonun yurt içinde ve yurt dışında puanların nasıl değerlendirileceğinin, milli takıma nasıl girileceğinin sene başında belirlendiğini dile getirerek, Dünya Şampiyonası'nda mücadele edecek sporcuların da baraj puanlarını geçen sporculardan oluştuğunu söyledi.

Milli takımdaki sporcuların ilk 20 içinde yer alabilecek puanlara sahip olduğunun altını çizen Arman, şöyle devam etti:

"Sporcularımızın Dünya Şampiyonası'na belirlenen baraj puanını geçerek gittiğini düşünürsek, iyi yarışmalar çıkaracaklarını öngörebiliriz. Önemli olan olimpiyat kotasıdır. Dünya Şampiyonası'ndan Tokyo'ya en az 2 kota almayı hedefliyoruz. Kota müsabakalarının asıl yılı 2019 olacak. Trap skeet ve havalı ateşli silahlarda 4 Dünya Kupası, Avrupa şampiyonaları ve olimpiyat elemeleri olacak. Sonunda da dünya sıralamasından bir kota verilecek. Bizim dünya sıralamasında ilk 10 civarında olan sporcularımız var, oradan da kota gelebilir. Rio'ya 4 kotayla gitmiştik. Tokyo'da bunun üstüne çıkmayı hedefliyoruz."

Dünya Şampiyonası'nda ilk 4 içinde yer alan, Dünya Kupası'nda ise her yarışmanın ise ilk 2 sporcuya kota vereceğini belirten Arman, "Dünya Kupalarında en üst düzeydeki sporcular kota alacak. Her disiplinde yaklaşık 25 sporcu mücadele eder. Orada mücadele eden her sporcu da kürsü adayıdır. Yani 4 kotayla gittiğimizi varsayarsak, 4 madalya şansımız var demektir. Olimpiyatlara ilk kotayı verecek Dünya Şampiyonası'nda alınacak kotalar, diğer sporcularımızın da beklentilerini ve motivasyonlarını artıracaktır. İyi başlayıp iyi bitirmek istiyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Türkiye'nin 24 sporcuyla mücadele edeceği Bütün Dallar Dünya Şampiyonası, 31 Ağustos-15 Eylül tarihlerinde Güney Kore'nin Changwon kentinde organize edilecek.


Yorumlar