Zayıflamak için başladığı judoda olimpiyat madalyası kazandı

- 15 yaşında olmasına karşın İşitme Engeliler Olimpiyatları'nda büyükler kategorisinde mücadele eden İpek Erçin, Kadın Milli Takımı'yla olimpiyat üçüncüsü olarak bronz madalya kazanmayı başardı - Milli sporcu Erçin: "Hedefim önümüzdeki olimpiyatlarda altın madalyayı Türkiye'ye getirmek" - Baba Erçin: "Bundan sonraki olimpiyatlarda altın madalya kazanmasını istiyoruz" - Anne Erçin: "Kızım her zaman azimli olduğu için sporda da başarısını gösterdi"

Google Haberlere Abone ol
Zayıflamak için başladığı judoda olimpiyat madalyası kazandı


ANTALYA (AA) - SİNAN ÖZMÜŞ - 2017 İşitme Engelliler Olimpiyatları'nda judo branşında kadınlarda takım halinde üçüncü olan Türk Milli Takımı'nda yer alan 15 yaşındaki İpek Erçin, zayıflamak için başladığı bu spor dalında olimpiyat madalyası kazanmanın gururunu yaşadı.

Samsun'da düzenlenen oyunlarda judo branşında Türkiye'yi temsil eden Dilek Altın, Münife Aydın, İpek Erçin, Didem Erel, Ayşe Kesiktaş, Zehra Özbey ve Serpil Yavuz'dan oluşan Kadın Milli Judo Takımı, üçüncü olarak Türkiye'ye bronz madalya kazandırmayı başardı.

Kadroda yer alan sporculardan 15 yaşındaki İpek Erçin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, zayıflamak amacıyla judoya başladığını belirterek, antrenörü Ferdi Büyükkuşçular tarafından yeteneğinin keşfedildiğini anlattı.

Türkiye Şampiyonası'nda gençler kategorisinde olmasına karşın büyükler +78 kiloda mücadele ederek şampiyon olduğunu kaydeden Erçin, bunun ardından Gaziantep, Ankara, Rize ve Samsun'da yapılan milli takım kamplarına katıldığını belirtti.

Erçin, olimpiyatların kendisi için çok heyecanlı geçtiğini dile getirerek, "Olimpiyatlarda her ülkeden sporcular vardı. Hepsiyle güzel diyaloglarımız oldu. Bu gururu herkes yaşamalı. Takım halinde üçüncü olduk, çok sevinçliyim. Hedefim önümüzdeki olimpiyatlarda altın madalyayı Türkiye'ye getirmek." diye konuştu.

- "Kızım her zaman azimli olduğu için sporda da başarısını gösterdi"


Baba Eşref Erçin ise kızının erken doğum nedeniyle işitme engelli olarak dünyaya geldiğini bildirdi.

Kızının olimpiyatlarda elde ettiği başarıdan ötürü mutlu ve gururlu olduğunu ifade eden baba Erçin, "Kızım kısa sürede bu başarıyı elde etti. Bundan sonraki olimpiyatlarda altın madalya kazanmasını istiyoruz." dedi.

Anne Hatice Erçin ise kızının fazla kilolarından kurtulmak için judoya başladığını ve sonrasında ise bu sporu sevdiği için devam ettiğini dile getirdi. İşitme engelinin kızına hiçbir zaman engel olmadığını vurgulayan Erçin, "Kızım her zaman azimli olduğu için sporda da başarısını gösterdi." ifadesini kullandı.


- "Hayata daha iyi bağlanmaya başladı"


Antrenör Ferdi Büyükkuşçular da sporcusunun yeteneğini kısa sürede fark ettiğini ve İşitme Engelliler Türkiye Şampiyonası için hazırlamaya başladığını söyledi.

Şampiyona öncesinde 3-4 aylık sürede iyi bir idman dönemi geçiren sporcunun Türkiye şampiyonu olduğunu belirten Büyükkuşçular, şöyle konuştu:

"Şampiyon olduktan sonraki dönemde İpek'in spora bakışı daha profesyonel oldu. Daha iyi idmanlar yapmaya, hayata daha iyi bağlanmaya başladı. Sosyal anlamda kendisiyle daha iyi diyalog kurduk. Dersleri daha iyiye gitti. Bu dönemde milli takım antrenörleri de ona destek oldu. Milli takım kamplarında iyi bir idman dönemi geçirdi. İpek'in yaşı küçük olmasına rağmen onu büyükler kategorisine aldılar, ilgilendiler. Onların sayesinde de olimpiyat yarışmalarına girdi. 15 yaşında bir sporcunun, kendinden yaşça ve kiloca büyük sporcularla girdiği mücadele ve o anki aldığı yarışma tecrübesi ona gelecekte çok büyük avantaj olacaktır."

Büyükkuşçular, sporcusunun henüz çok genç olduğunu, 30 yaşına kadar 4-5 olimpiyata katılmasını hedeflediklerinin altını çizerek, olimpiyatlarda üst sıralara çıkabilmek için çalışmalara düzenli ve planlı bir şekilde devam edeceklerini kaydetti.

Yorumlar