Yüzde 40 engelli dalgıç rekor denemesi yaptı

Yüzde 40 engelli olan Cem Esmeray isimli sporcu, noter ve Türkiye Su Altı Sporları Federasyonu (TSSF( yetkililerinin gözeteminde 18 metreye tüpsüz serbest dalış yaptı. İki yıllık çalışmanın neticesinde, Balıkesir’in Ayvalık ilçesi Melina...

Google Haberlere Abone ol
Yüzde 40 engelli dalgıç rekor denemesi yaptı

Yüzde 40 engelli olan Cem Esmeray isimli sporcu, noter ve Türkiye Su Altı Sporları Federasyonu (TSSF( yetkililerinin gözeteminde 18 metreye tüpsüz serbest dalış yaptı. İki yıllık çalışmanın neticesinde, Balıkesir’in Ayvalık ilçesi Melina Adası açıklarında yapılan rekor denemesi aksaksız tamamlandı. Yürüme engelli raporu bulunan 31 yaşındaki Esmeray, Türkiye'de daha önce böyle bir dalış denemesi yapılmadığını gördüklerini belirterek, tescillenmesi için ilgili kurumlara başvuracaklarını söyledi.

Dalıştan önce teknede balıkadam eğitmeni Kubilay Kılıç'la çalışma yapan Esmeray, psikolojik ve fizyolojik olarak kendini hazır hissettiğinde yüzerek platforma geçti. Noter huzurunda, özel hazırlanan platformda güvenlik ekibiyle birlikte dalan Esmeray, 15 ve 18 metre derinliklerdeki iki ikaz şamandırasını alarak yaklaşık 1 dakika su altında kaldı. Çıkışta alkışlarla karşılanan Cem Esmeray, “Gayet başarılı, sıkıntısız bir şekilde hallettik. Dünyaya hayırlı uğurlu olsun. Uzun zamandan beri çalışıyoruz. Kubilay hocam, Nuri hocam ve Pro Divers ekibiyle çalıştık. Çok mutluyuz, dünyaya yeni bir şey kattık. Hayallerim gerçekleşti. Engelli arkadaşlarımız bıkmadan usanmadan, yılmadan devam ediyor ve asla vazgeçemeyeceğiz. Spor,en büyük aktivitelerimizden bir tanesi olmaya devam edecek.” dedi.

TSSF Engelliler Kurulu Üyesi ve İki Yıldız Balıkadam Eğitmeni Kılıç ise, “Cem Esmeray kardeşimizle üç ayı aşkın bir süredir hazırlık yapıyoruz, serbest dalış yapabilmesi için. Ayvalık Melina Adası açıklarında 18 metrelik bir parkur hazırladık. Bu parkurda kardeşimizle birlikte birçok kez rahatlıkla 18 metrelik sınırı deneyip başardığını gördük. Cem, zorlanmadan 18 metrelik bir mesafeye inip noter huzurunda ve federasyonun desteğiyle bu dalışı gerçekleştirdi.” şeklinde konuştu.

Dalışı resmî kayıt altına alan Ayvalık 2. Noteri Mehmet Faruk Yatkuöz de, “Cem Esmeray isimli arkadaşımız, yüzde 40 bedensel engellidir. 18 metreye dalış yapmak istediğini beyan etmesi üzerine ve bunun noterliğimizce tespitini talep etmesi üzerine burada hazır bulunuyoruz. Uzman bilirkişi dalgıç hocalar eşliğinde bu tespiti yapacağız.” dedi. CİHAN

Yorumlar