UEFA'dan İrfan Can Kahveci hakkında 'Asker Selamı' soruşturması

Avrupa Futbol Federasyonları Birliği (UEFA) İrfan Can Kahveci'nin Wolfsberger maçında attığı gol sonrası asker selamı vermesi hakkında soruşturma başlattı.

Google Haberlere Abone ol
UEFA'dan İrfan Can Kahveci hakkında 'Asker Selamı' soruşturması

Medipol Başakşehir Spor Kulübü, milli futbolcu İrfan Can Kahveci'nin UEFA Avrupa Ligi 3. hafta karşılaşmasında Wolfsberger ile oynanan maçta attığı golden sonra sevincini asker selamı vererek göstermesinin ardından UEFA'nın soruşturma başlatıldığını duyurdu.

Başakşehir Kulübü resmi Twitter hesabından yaptığı açıklama ile UEFA'nın başlattığı soruşturmayı kamuoyu ile paylaştı. Kulüpten yapılan açıklamada, "UEFA, futbolcumuz İrfan Can Kahveci’nin, Wolfsberger maçında attığı gol sonrası sevincindeki asker selamına soruşturma başlattı." ifadelerine yer verildi.

DİĞER OYUNCULARA SORUŞTURMA YOK

UEFA Avrupa Ligi 3. hafta maçında Avusturya Ligi ekiplerinden Wolfsberger ile karşı karşıya gelen Medipol Başakşehir, sahadan 1-0 galip ayrılmıştı. Wolfsberger'e karşı oynanan maçta temsilcimizin golünü ise milli yıldız İrfan Can Kahveci atmıştı. İrfan Can attığı golün ardında Barış Pınarı Harekatı'nda görevli askerlerimize destek olmak için asker selamı vermişti. Bu asker selamından dolayı milli yıldıza UEFA soruşturma başlattı. Ancak İrfan Can Kahveci ile birlikte asker selamı veren Robinho, Visca ve Azubuike'ye herhangi bir soruşturma açılmadı. UEFA'nın yalnızca Türk oyuncu İrfan Can Kahveci'ye soruşturma başlatması dikkatlerden kaçmadı.

24 yaşındaki oyuncu Avrupa Ligi maçından sonra yaptığı açıklamada, "Bundan sonra gol attığımda hep 'Asker Selamı' yapmak istiyorum. Neden bu kadar zorlarına gitti anlamadım." ifadelerini kullanmıştı.

Yorumlar