UEFA 'asker selamı' kararını verdi

Gelen son haberlere göre, UEFA, EURO 2020 elemeleri kapsamında Türkiye ve Fransa arasında oynanan maçta 1-1'lik beraberliğin ardından Milli Takım oyuncularının verdiği asker selamı için ceza kesilmedi.

Google Haberlere Abone ol
UEFA 'asker selamı' kararını verdi

Türkiye ve Fransa Mili Takımları arasında EURO 2020 kapsamında oynanan maçın ardından A Milli Futbol Takımı futbolcularının "asker selamı" EUFA tarafından açılan soruşturmada karar verildi

Avrupa Futbol Federasyonları Birliği (UEFA) yapılan soruşturma sonunda asker selamı için ceza tayinine yer olmadığını duyurdu.

Milli Takım oyuncuları, Barış Pınarı Harekatı kapsamında Suriye'de bulunan askerlerimize destek olmak için Arnavutluk ve Fransa maçlarında, asker selamı vermiş ancak siyasi bir yaklaşım sergileyen UEFA, konunun siyasi olabileceği gerekçesiyle soruşturma başlatmıştı.

TOSUN VE ÇALHANOĞLU SAVUNMA VERDİ

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir ve başkanvekili Servet Yardımcı'nın yanı sıra Cenk Tosun ve Hakan Çalhanoğlu da UEFA tarafından başlatılan soruşturma kapsamında savunma vermişti.

Yapılan savunmalar sonrası UEFA, konuyla ilgili TFF ve milli takıma ceza verilmemesi gerektiğine hükmetti. UEFA'nın tribün olaylarından dolayı Türkiye'ye 50 bin Euro para cezası verdiği belirtildi.

SERVET YARDIMCI'DAN AÇIKLAMA

TFF 1. Başkanvekili Servet Yardımcı, Demirören Haber Ajansı'na yaptığı açıklamada "Asker selamıyla ilgili herhangi bir ceza söz konusu değil. UEFA sadece tribün olaylarıyla ilgili TFF'ye 50 bin Euro para cezası verdi" şeklinde konuştu.

Yorumlar