Türkiye Rafting Şampiyonası

- Van'ın Çatak ilçesinde yaklaşık 450 sporcunun katılımıyla düzenlenen şampiyonanın üçüncü ayak yarışları sona erdi

Google Haberlere Abone ol
Türkiye Rafting Şampiyonası

VAN (AA) - Van'ın Çatak ilçesinde ilk kez düzenlenen Türkiye Rafting Şampiyonası'nın üçüncü ayak yarışları tamamlandı.

Türkiye Gelişmekte Olan Spor Branşları Federasyonunca düzenlenen, Çatak Kaymakamlığı ve Belediyesince desteklenen şampiyonanın son gününde, çeşitli yaş gruplarında 59 ekip, Çatak Çayı'nda belirlenen parkurda yarıştı.

Yarışların ardından ilçe merkezindeki Sanat Merkezi bahçesinde ödül töreni düzenlendi.

Vali Yardımcısı Sinan Aslan, törende yaptığı konuşmada, bu büyük organizasyona 40 ilden yaklaşık 450 sporcunun katıldığını söyledi.

Vatandaşların organizasyondan duyduğu memnuniyetin kendisini de memnun ettiğini dile getiren Aslan, şunları kaydetti:

"Çataklılar 3 gündür ilçelerinde bir cümbüş olduğunu söylediler, bu şampiyonanın bir kereye mahsus olmamasını, devamının da gelmesini istediler. Federasyon başkanı burada, biz kendilerine 'Önümüzdeki yıllarda da şampiyonanın yapılması husunda kendilerine her türlü desteği ve hizmeti vermeye hazırız' diyoruz ve tekrar olmasını istiyoruz. Onları ilimizde ağırlamaktan onur duyacağız. Buradaki en büyük pay federasyon başkanına ait çünkü çok fazla alternatifler olmasına rağmen Çatak ilçesini seçti. Gerçekten başkan samimiyetini, fedakarlığını, bu işe adanmışlığını gösterdi."

Türkiye Gelişmekte Olan Spor Branşları Federasyonu Rafting Asbaşkanı ve Dünya Rafting Federasyonu İkinci Başkanı Fikret Yardımcı ise sporla terörü yenme projesi kapsamında Çatak'a geldiklerini ifade etti.

Türkiye'nin 40 vilayetinden gençlerin, Van'daki gençlerle buluştuğunu ve kardeşlik projesine vesile olduklarını vurgulayan Yardımcı, şöyle konuştu:

"Şu an yaptığımız spor organizasyonu, her sporcunun kendisine aldığı misyon o kadar önemlidir ki akşam evlerine döndükleri zaman ailelerine anlatabilirler. Bizler Van Çatak'taydık, dün Tunceli'deydik, ondan önceki gün Hakkari'deydik. Gittik, oradaki kardeşlerimize el uzattık. 'Terör sizin kaderiniz değildir' dedik. Aramıza aldık ve onlarla spor yaptık diyeceksiniz. Ben federasyon başkanı olarak diğer illere söz verdiğim gibi size de söz veriyorum. Doğu sporcuları milli olup dünya şampiyonasına katılıp İstiklal Marşı'mızı okutarak göğsünü gere gere dönecek."

Şampiyonada, karışıkta Muğla Sarsala takımı, erkeklerde Muğla Dalaman Belediyesi, kadınlarda Tunceli Pertek Belediyesi, 23 ve 19 yaş altı erkeklerde Çaykurspor, 19 yaş altı kadınlarda ise İstanbul Göztepe birinciliği elde etti.

Konuşmaların ardından Vali Yardımcısı Aslan ve protokol üyeleri, şampiyonada dereceye giren takımlara madalya, kupa ve çeşitli hediyeler verdi.



Yorumlar